De Jonges van de Spalderskamp in het openluchtspel in Hummelo. Foto: PR
De Jonges van de Spalderskamp in het openluchtspel in Hummelo. Foto: PR

Herinneringen aan Radio Milano

'De Jonges van de Spalderkamp'

HUMMELO - Bennie Roozegaarde van Radio Milano verleent dit jaar zijn medewerking aan het openluchtspel in Hummelo. Zijn herkenbare stem zal in het stuk te horen zijn en hij zal vertellen over de belevenissen uit de tijd dat Radio Milano furore maakte.

Radio Milano was de grootste piratenzender hier in de regio in de jaren '80. Na een aantal invallen hield het op het hoogtepunt op te bestaan. Wat de link is tussen Bennie Roozegaarde en het openluchtspel in Hummelo? Daar komt men achter tijdens het bezoek aan het openluchtspel in Hummelo. Het stuk dat dit jaar wordt opgevoerd, speelt ook in de jaren '80 en muziek uit die tijd komt zeker voorbij.

Kaarten om bij een uitvoering van 'De Jonges van de Spalderkamp' aanwezig te zijn, kunnen gekocht worden bij de Spar in Hummelo en de Welkoop in Toldijk. Ook online zijn kaarten te bemachtigen. Voorstellingen zijn op 11, 12, 13, 18 en 19 augustus aan de Spalderkamp in Hummelo.

www.openluchtspel-hummelo.nl


The Bössels bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 9 augustus staat de band 'The Bössels' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden optreden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentator van het programma. Het ontstaan van de band is een bijzonder verhaal.

In het voorjaar van 2016 werd gitarist/zanger Rick Manuel gebeld door de organisatie van Mañana Mañana met de vraag of hij wilde komen spelen. Op zijn eerste reactie: "Moar ik heb helemoal gin band" kwam een snel en simpel antwoord: "Dan richt d'r moar ene op", en de verbinding werd verbroken. En daar sta je dan, als Rick Manuel in de programmering van Mañana Mañana … 'zonder band'. Na wat heen en weer bellen vond hij al snel een drummer (Tonnie Elferink, ook uit Diepenheim) en een bassist (Bert 'Qbus' van Dijk uit Vorden) en kon er geoefend worden onder de naam 'Rick Manuel Trio'.
Kort voor het optreden werd met 'The Bössels' een mooiere naam bedacht en als try-out kreeg de band een mogelijkheid om de week ervoor twee keer op Oerol te spelen. Na het optreden namen ze afscheid van elkaar, maar wel met de afspraak om ooit nog een keer samen te spelen. In het najaar werd de draad weer opgepakt, nu aangevuld met een extra gitarist (Rob Wielens uit Haaksbergen). De muziekstijl is het beste te omschrijven als SouthernBoogieBluesrock, met nummers van onder andere The Allman Brothers, Rory Gallaghar en Lynyrd Skynyrd, en alles wat ze leuk vinden om te spelen mits het aansluit op de stijl, ook koorzang en flitsende gitaarsolo's horen daar uiteraard bij.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.