Uiteraard slingert de streekmarkt weer door de Dorpsstraat. Foto: PR
Uiteraard slingert de streekmarkt weer door de Dorpsstraat. Foto: PR Foto:

Survivalparcours nieuwe activiteit Halse Dag

HALLE - Zondag 3 september vindt in Halle wederom de Halse Dag plaats. Ook dit jaar staan er weer volop leuke activiteiten voor jong en oud op de planning. Om 12.00 uur barst het feest los en start in Halle het veelzijdige programma van de Halse Dag. Zo kunnen kinderen (en ouders natuurlijk ook) survivallen op het centrale plein, is er live muziek en openen Dorpshuis de Korenaar en de Grote Kerk hun deuren tijdens deze feestdag. Uiteraard slingert de streekmarkt weer door de Dorpsstraat. Hier vindt men interessante koopwaar en treft men vele verenigingen. Een kraam of plek voor de streekmarkt is nog te reserveren tot eind augustus.

Zoals vanouds vormt de streekmarkt in de Dorpsstraat het hart van de Halse Dag. "Er zijn inmiddels al vele mooie aanmeldingen binnengekomen," vertelt de voorzitter Sander Nijhuis.

"Het aanbod is weer erg divers. Van lekkere etenswaren tot bijvoorbeeld gereedschap, (handgemaakte) sieraden en schilderijen. Het is de plek waar eenieder in gesprek kan gaan met verschillende verenigingen en lokale bedrijven. Ondernemers en verenigingen die nog willen deelnemen, kunnen zich nog aanmelden via de website."

Halle in 't Touw
Dit jaar verrast de organisatie van de Halse Dag met een nieuwe activiteit op het centrale plein van Halle. Jan in 't Touw, de survivalvereniging uit Zelhem, zal op het centrale plein bij de Woage een parcours uitzetten waar jong en oud zich helemaal kan uitleven. "Ieder jaar zijn we op zoek naar vernieuwing. Met Jan in 't Touw is dit naar ons idee zeker gelukt. We zijn dan ook erg blij dat zij op de Halse Dag een mooi en stoer parcours willen opbouwen. We kunnen niet wachten om de klim- en klauterkunsten van iedereen te zien."

Andere onderdelen
Naast de streekmarkt en het survivalparcour staat er nog meer op het programma deze Halse Dag.

Kraam of plek streekmarkt te reserveren tot eind augustus

"Nog niet alle onderdelen van het programma zijn rond, maar wel zeker is dat Dorpshuis de Korenaar en de Grote Kerk hun deuren weer openen. Daarnaast is er ook live muziek, een loterij met grote hoofdprijs, zijn er oldtimers te bezichtigen en zullen ook de linedancers optreden. Zodra alle onderdelen bekend zijn, maken we dit uiteraard bekend," vertelt Nijhuis.


www.halsedag.nl