Burt Mayer brengt z'n vrienden mee voor Live@Ideaal. Foto: Jessica HH
Burt Mayer brengt z'n vrienden mee voor Live@Ideaal. Foto: Jessica HH

Burt Mayer & Friends bij Live@Ideaal

ZELHEM - Na een korte zomerstop gaat het live radioprogramma Live@Ideaal woensdag 2 augustus van start met de band Burt Mayer & Friends. In het programma dat tussen 20.00 en 22.00 uur wordt uitgezonden vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem speelt de band live. Daarnaast worden de bandleden bevraagd over hun muzikale aspiraties.

Burt Mayer & Friends is een Powerblues trio dat met een ongekende passie een blues-rock repertoire vertolkt met nummers van onder andere ZZ-top, Jimi Hendrix, Steve Ray Vaughn, The Cream, George Harrison en John Mayer. Daarnaast passeren ook Nederlandse helden als Sweet d' Buster, Cuby and the Blizzards en Herman Brood de revue.

Voormalig drummer van Long Tall Ernie and the Shakers, Ann Palmer Band en Hank the Knife & the Jets, Christiaan Meurs bespeelt de drums en zorgt voor de backing vocals. De samenwerking tussen Christiaan en Burt Mayer (guitar en lead vocals) bestaat al sinds begin jaren tachtig toen ze met de band 'Dr. Pop' een hit scoorden met de song 'World at War'. Een succesvolle samenwerking die sindsdien in diverse formaties werd voortgezet. De basis voor de strakke bluesy rockklanken wordt neergelegd door Henk ten Kate (bass en backing vocals), die samen met Burt in de succesvolle soulgroep 'The Ness' speelde.
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar live@Ideaal.org.