Binnenkijken bij een agrarische bedrijf. Foto: PR
Binnenkijken bij een agrarische bedrijf. Foto: PR Foto:

Spektakel in Zelhem met Smokslympics en zeskamp

Zelhem - De commissie van de B&OZ Zelhem heeft zich de afgelopen periode weer ingezet om op zondag 13 augustus een spellencircuit uit te denken. Iedereen (inwoner en toerist) kan deelnemen.

De jongste jeugd tot en met groep vijf van de basisschool speelt de tien spellen op eigen niveau. Daarbij gaat het niet in de eerste plaats om de beste en snelste prestaties, maar om de sportieve gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Op de markt staat het Knibbel, Knabbel Knuisje- huisje van de B&OZ waar de jeugd zich kan inschrijven. Deelnemers krijgen een kaart met daarop de tien spellen. Bij elk spel wordt de kaart afgetekend en bij inlevering van een volle kaart krijgt iedere deelnemer een herinnering aan de SmoksLympics.

Voor de leerlingen van de basisschoolgroepen 6, 7 en 8 staat het competitie-element wel centraal, want zij spelen om de beste en snelste prestatie, waarbij de uiteindelijke winnaars per spel bij de prijsuitreiking de 'Gouden Klomp' krijgen uitgereikt.

Nieuwe en bekende spellen
Een aantal spellen zijn overgenomen uit het circuit van vorig jaar. Zo speelt de waterbak, die ook bij de aansluitende zeskamp wordt gebruikt, een belangrijke rol bij één van de spellen. Ook het koekhappen, waterballon meppen en paddenstoelgooien staan weer op het programma. Daarnaast zijn er weer nieuwe spellen ontwikkeld. Zo wordt er een opblaasbare stormbaan geplaatst en moet er op een vreemde manier op klompen worden gelopen.

Na de prijsuitreiking worden de kinderen, met hun ouders, uitgenodigd om naar het grasveld bij de Lambertikerk te komen, waar ze getuige kunnen zijn van een nieuw theateravontuur, gespeeld door Angelie en Rhodé.

Aansluitend is er weer volop spektakel op het plein, waar dan de jaarlijkse zeskamp wordt gehouden.


Zie advertentie elders in deze krant voor het programma


Zomeravondwandeling door de Heidenhoek

Zelhem - Op zaterdag 5 augustus kunt u van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur. samen met gidsen van IVN de Oude IJsselstreek, een wandeling maken door het Heidenhoekse vloedgebied en genieten van de bijzondere flora van dit gebied. Op de route komen bijvoorbeeld de Klokjesgentiaan en Parnassia voor en misschien laat de boomkikker zich ook nog wel zien en horen.

De wandeling start vanaf de parkeerplaats hoek Jolinkdijk/Nijmansedijk in Zelhem. Deelname is gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt dankbaar in ontvangst genomen.

Nadere informatie kunt u krijgen via de website www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek of door te bellen met Jannie Klein Lebbink, tel. 0314-631779.


Binnenkijken bij diverse bedrijven tijdens Fiets de Boer op in Halle

HALLE - Op woensdag 9 augustus 2017 wordt er een fietstocht van ongeveer dertig kilometer georganiseerd door de mooie omgeving van Halle. Aan deze route zullen diverse agrarische en aanverwante bedrijven hun bedrijf openstellen.

Er is ruimschoots gelegenheid om diverse bedrijven te bekijken. Om erachter te komen welke bedrijven dit zijn, kom dan gezellig meefietsen. De start is tussen 10.00 en 12.00 uur bij Eetcafé De Woage aan de Dorpsstraat 21 in Halle. Hier ontvangt u een routebeschrijving. Onderweg kunt u genieten van de mooie bedrijven, de prachtige omgeving en een hapje en drankje. Tot slot zullen er ook weer diverse kramen opgesteld staan en zijn er wat oude ambachten te zien. De deelnemende bedrijven hebben hun deuren tot 16.30 uur opengesteld.

De organisatie is in handen van Stichting De Boer Op Zelhem-Halle en omgeving . Opgave vooraf is niet nodig. U kunt telefonisch of per mail contact opnemen voor meer informatie.


0314 - 62 1694

bertusenrikie@gmail.com