René Orriëns en Herma de Vries in een sfeervol woonhoekje van Rustico Stones. Foto: Herma de Vries
René Orriëns en Herma de Vries in een sfeervol woonhoekje van Rustico Stones. Foto: Herma de Vries Foto:

Rustico Stones breidt assortiment uit

EIBERGEN - Sinds februari van dit jaar zijn René Orriëns en Herma de Vries gevestigd aan de Kiefteweg in Eibergen. Wie de showroom binnenwandelt, komt in een aparte woonwinkel terecht met een specifiek aanbod dat qua look en feel varieert tussen retro, industrieel, brocante en modern. Het begon met de muursteenstrips voor binnen en buiten. Rustico Stones biedt een breed aanbod voor zowel de droge als de natte ruimte, bestaande uit beton, natuursteen en marmer. Daarna kwamen de meubels en verlichting en inmiddels kan men ook terecht voor de laminaatvloer.

Door Rob Weeber

Orriëns merkt dat hun formule aanslaat. "Herma en ik hebben bewust gekozen voor woonideeën die afwijken van andere aanbieders in dit segment. Door het creëren van woonhoekjes krijgt je een gevoel bij het effect van onze muursteenstrips. Die hoekjes hebben we wederom met meubels en verlichting gecombineerd wat een geheel eigen stijl laat zien. Het lijkt heel erg op de jaren 50 en 60, maar er zit ook een modern en industrieel tintje aan. Om die sfeer te behouden, werkt met name Herma nauw samen met interieurspecialisten en stylisten. Onze klanten waarderen de stijl. We krijgen vaak de opmerking dat ze hier eindelijk vinden waarnaar ze al langer op zoek zijn. Ook steeds meer architecten weten ons te vinden en sturen zelfs hun klanten naar ons toe om ideeën op te doen."

Inmiddels is de zaak uitgebreid met laminaat. In de showroom staan zo'n 120 voorbeelden van laminaat, zowel pvc als echt hout. Nieuw is bovendien het laminaat voor natte ruimten, zoals badkamers en horeca. Dat de kwaliteit hoog in het vaandel staat, bewijst wel het feit dat veel soorten laminaat een garantieperiode van 25 jaar kennen. Orriëns zoekt graag de samenwerking met andere ondernemers, bijvoorbeeld waar het om aankleding van de woon- en buitenruimte gaat. Er staat inmiddels een gevarieerd aanbod van kunst, gemaakt door Berkellandse kunstenaars.

Openingstijden showroom
Rustico Stone is gevestigd aan de Kiefteweg 1a, Eibergen. De showroom is geopend op dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 20.00 en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. 's Maandags alleen op afspraak.