Trainer Henk de Jong van De Graafschap. Foto: PR
Trainer Henk de Jong van De Graafschap. Foto: PR

De Graafschap op 9 augustus tegen Achilles '29 bij VV Zelhem

ZELHEM - Woensdag 9 augustus speelt De Graafschap een oefenwedstrijd tegen Achilles '29 op het terrein van VV Zelhem. Het is een van de laatste oefenwedstrijden van de Graafschap ter voorbereiding op het nieuwe seizoen (zaterdag 12 augustus oefent De Graafschap tijdens de Open Dag nog tegen FC Emmen).

Na het teleurstellende seizoen 2016/2017 is De Graafschap er veel aan gelegen er een mooi seizoen 2017/2018 van te maken met aantrekkelijk voetbal en minimaal de nacompetitie met dus kans op promotie. Ook Achilles '29 zal na de degradatie uit de Jupiler League willen gaan strijden om promotie het komend seizoen in de 2e divisie, om zo mogelijk terug te keren naar de Jupiler League.

Interview trainer Henk de Jong
VV Zelhem vroeg trainer Henk de Jong van De Graafschap naar zijn visie op het komend seizoen.

Hoe is het eerste halfjaar trainerschap in de Achterhoek bij de superboeren bevallen?
"Prima, vanaf het begin voelde het goed. De Graafschap is een club daar wil je graag werken. Toen ik binnenkwam zat men diep in de put, na enkele weken begon het tij wat te keren en kwam de lach terug. Dat deed mij goed. Op dit moment hebben we alles goed op de rit. Er staat een prima organisatie."

Heb je de wellicht toch lichte teleurstelling van het niet meedoen aan de nacompetitie snel achter je kunnen laten en toch even kunnen genieten van de vakantieperiode in juni?
"Als je ziet waar we vandaan kwamen, is het best knap dat we tot de laatste speeldag nog kans hadden op de nacompetitie. Uiteindelijk wil je hem dan ook spelen, dus ja wel jammer dat het uiteindelijk niet gelukt is. Echter, de knop moest weer snel om. We waren al druk met het samenstellen van de selectie voor dit seizoen. Na een weekje vakantie, had ik er alweer zin in."

De voorbereidingen voor het komend seizoen zijn inmiddels in volle gang. Wat zijn de doelstellingen en verwachtingen voor De Graafschap? Gaan voor kampioenschap of minimaal top 5 en nacompetitie?
"Een club als De Graafschap moet minimaal voor een plek in de nacompetitie gaan. Uiteindelijk willen we dan ook de eerste ronde overslaan."

Ben je tevreden over de huidige selectie en de voorbereidingen tot dusver?
"Zeer zeker, we hebben een prima groep met gretige mannen. Er wordt hard gewerkt en we maken stappen. We hebben jongens gehaald met snelheid, die ver van onze goal kunnen spelen. Ik denk dat de balans in het team goed is. We zijn er nog niet, maar er zijn ook nog een paar weken te gaan."

Zijn er nog wensen voor versterkingen in deze transferperiode?
"We hebben het budget redelijk opgemaakt en dus is de selectie compleet."

Welke top 3 clubs zie als belangrijkste kampioenkandidaten / concurrenten komend seizoen?
"Ik denk dat Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles en MVV Maastricht het weer goed gaan doen. De beloftenteams tel ik maar even niet mee."

Jullie spelen op 9 augustus in Zelhem tegen Achilles '29, een van de laatste wedstrijden voor de start van de competitie. Hoe ga je spelen en wat verwacht je van die wedstrijd?
"We gaan in ieder geval met een sterke groep aantreden. Het is zo'n beetje de laatste testcase, enkele dagen later is alleen FC Emmen nog een oefenpartner. Dus het publiek mag ervan uitgaan dat een groot deel van de beoogde basis aan het spelen komt."

Motto van De Graafschap is 'D'ran', kunnen we komend seizoen regelmatig spektakel verwachten op de Vijverberg?
"Wat dacht je dan? We willen de baas in eigen stadion zijn en blijven en zullen er alles aan doen om onze geweldige supporters een mooie avond te bezorgen. Mensen die geen seizoenkaart hebben gekocht moeten er spijt van krijgen. We hebben er erg veel zin in."

Wedstrijd
De wedstrijd in Zelhem op terrein De Pol begint om 19.00 uur. Entree 5 euro (kinderen t/m 14 jaar 3 euro). Zie ook de website.


www.vvzelhem.nl