Het team van pop-up restaurant 't Wolfersveen (Gijs ontbreekt). Foto: Jan Knoef
Het team van pop-up restaurant 't Wolfersveen (Gijs ontbreekt). Foto: Jan Knoef

Zes 'musketiers' openen pop-up restaurant Wolfersveen

'Maar dan moet het wel serieus!'

Door Jan Knoef

WOLFERSVEEN - Vaak verwatert een vriendengroep als iedereen na het voortgezet onderwijs gaat studeren en wordt opgenomen in één van de grote studentensteden in het westen van Nederland. Zo niet de Achterhoekse vriendengroep van het Rietveld met Patriek Brouwer, Bram ter Meulen, Bas Kruissing, Wytze Kijlstra en Gijs Wolbert. Jaarlijks komen ze wel enkele keren bij elkaar om bijvoorbeeld vakantieplannen te maken, waarbij er vaak een uitdaging op tafel komt. Zo gingen ze ooit op de bromfiets naar Zuid-Frankrijk en werd er al eens een legervoertuig omgebouwd tot een soort camper om als onderdak te dienen voor een reis door Europa.

Tijdens zo'n bijeenkomst over de vakantieplannen passeerden allerlei idyllische plekjes de revue, tot Gijs Wolbert voor de grap opperde dat ze natuurlijk ook een pop-up-restaurant konden beginnen. "Ervaring genoeg", voegde de zoon van Alfonso Wolbert, eigenaar van het pand restaurant 't Wolfersveen er aan toe. De vrienden gingen in op de grap, Wytze opperde dat hij over de juiste horeca-papieren beschikte, Bas had meteen 'woeste' ideeën over de menukaart, weer een ander vond het wel een uitdaging om een website te maken en de pr uit te rollen op de 'sociale media' en een halfuurtje later was de grap omgetoverd in een werkbaar plan en werd het idee voorgelegd aan Gijs' vader, die direct enthousiast reageerde en zijn steun toezegde.

"Maar dan moet het wel serieus!" vonden de zes horeca-musketiers. En dan valt er veel te regelen. Een eerste bezoek aan het pand met een rijke restauranthistorie, leerde dat twee jaar leegstand vooral in de keuken wel z'n sporen had nagelaten. Er moest dus flink gepoetst en geboend worden om weer te voldoen aan de eisen van de hygiëne. Ook bleek dat apparatuur spontaan weigerde mee te werken. Echt investeren is voor studenten en voor een tijdelijk project niet echt mogelijk, dus moet er geroeid worden met de riemen die er zijn en moet de menukaart zelfs aangepast worden aan de mogelijkheden. Voor de vergunning is overleg nodig met de gemeente en voor het betalingsverkeer moet het bedrijf wel een zakelijke rekening bij de bank openen en een pinapparaat aanschaffen. Gelukkig kregen ze van alle kanten medewerking, vonden ze een gewillig oor bij de gemeente en werkte de Rabobank mee aan het verkrijgen van de benodigde apparatuur.


Lees verder op pagina 3