In de 'punter' door het dorp Lubbenau. Foto: PR
In de 'punter' door het dorp Lubbenau. Foto: PR Foto:

Folklore ontmoetingen van
verschillende culturen uit heel Europa

Velswijk – De folkloristische dansgroep Wi'j eren 't Olde nam van 6 tot en met 10 juli deel aan de 17e editie van het festival 'Folklorelawine'. De gedachte achter dit festival is om in een figuurlijke lawine van verschillende vormen van folklore ontmoetingen van verschillende culturen uit heel Europa te laten ontstaan. Dit vond plaats in Duitse deelstaat Brandenburg. Naast Wi'j eren 't Olde deden aan dit festival groepen mee uit Italië, Duitsland, Macedonië, Bulgarije, Cyprus, Polen, Schotland, Indonesië, Rusland en Letland. Er was steeds veel publiek bij de optredens. Bijzonder was de boottocht in Lübbenau, waarbij alle deelnemende groepen in optocht, in een soort 'Giethoornse punter', door het dorp werden gevaren. Naast alle optredens was er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid.


Zomeravondwandeling IVN

Hummelo - Natuurorganisatie IVN 'de Oude IJsselstreek' verzorgt op woensdag 26 juli een zomeravondwandeling door de gevarieerde bossen van Breukinkheide en Hagen bij Hummelo. De start is om 19.00 uur op de splitsing Hessenweg/Loenhorsterweg in Hummelo. Bijzonder in dit gebied zijn de stuifduinen en vennen.Door het afwisselende landschap vinden veel verschillende plant- en diersoorten hier een leefgebied. Opgave is niet nodig en deelname is gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage is welkom. Info via Gerrie Til (0314-625536) of ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek raadplegen.


Kirsten Sikkenga klimt voor COPD

Doetinchem – Longpunt 'Achterhoek' ondersteunt de actie van Kirsten Sikkenga, die in oktober de Kilimanjaro wil gaan beklimmen ter nagedachtenis aan haar aan longkanker overleden vader en voor haar zieke moeder die aan COPD lijdt. Kirsten wil met haar actie geld inzamelen voor onderzoek naar groeifactoren in het menselijk lichaam, zodat kapotte longen in de toekomst mogelijk gerepareerd kunnen worden. Kirsten helpen kan door tijdens de volgende bijeenkomst van het Longpunt Achterhoek in Doetinchem, op 31 augustus, een setje ansichtkaarten van het Longfonds te kopen of doneren via de website http://gezondelongen.nl/acties/kirsten-sikkenga/klim-mee-voor-copd.