V.l.n.r.: Bart Hiddinga, Gerda Ellenkamp en Annie Velhorst. Ontbrekend op de foto Johan Mollenhof. Foto: PR
V.l.n.r.: Bart Hiddinga, Gerda Ellenkamp en Annie Velhorst. Ontbrekend op de foto Johan Mollenhof. Foto: PR

Ontdek het leven van de uil

VORDEN/VIERAKKER - Vier toeristische ondernemers organiseren op 19 juli een thema-avond rondom de uil. De thema-avond vindt plaats bij Theetuin Vierakker aan de IJselweg 13 in Vierakker. Hier zal om 19.00 uur een presentatie over de uil worden gegeven door Jan Jansen van Uilenwerkgroep Noord-West Achterhoek. Gelijktijdig kunnen kinderen onder begeleiding braakballen uitpluizen en knutselen.

Rond 20.00 uur vertrekt het gezelschap naar een locatie in de buurt, waar ze het ringen van jonge kerkuiltjes kunnen bijwonen, een unieke kans om mee te maken. De kosten voor deze avond zijn 5 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen, dat is inclusief twee consumpties en een lekkernij. Aanmelden kan via g.ellenkamp@gmail.com. Er zijn 25 plekken en vol=vol, dus wees er snel bij.
De vier organiserende ondernemers zijn Johan Mollenhof van De Burgerij, Annie Velhorst van Camping 't Lebbink, Gerda Ellenkamp van Hoeve de Moate en Bart Hiddinga van Theetuin Vierakker. Ze leerden elkaar dit voorjaar kennen tijdens de IVN cursus 'Gastheer van het Landschap'. Het doel van de cursus was om gasten beter te kunnen informeren over de bijzondere natuurwaarden, cultuur- en landschapshistorie in de gemeente Bronckhorst. Al tijdens de cursus ontstond het idee om een dergelijk evenement op te zetten. Annie Velhorst: "We vonden het leuk om kort na de cursus met een aantal cursisten al een klein evenement op te zetten. Hopelijk kunnen we het evenement volgend jaar uitbreiden met de andere cursisten en een gevarieerd programma aanbieden voor gasten."


Meer informatie op www.vvvbronckhorst.nl