Veel activiteiten te zien en beleven tijdens oogstdag bij Feltsigt. Foto: PR
Veel activiteiten te zien en beleven tijdens oogstdag bij Feltsigt. Foto: PR

Traditie en educatie tijdens oogstdag

BEKVELD - Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt organiseert zondag 30 juli van 10.00 tot 18.00 uur een traditionele oogstdag met verschillende gewassen. Deze dag zullen de aardappelen geoogst worden zoals dat ongeveer vijftig jaar geleden ook gebeurde. Het bijna uitgestorven gewas rogge zal op vijf verschillende manieren van het land worden gehaald en daarna traditioneel worden verwerkt.

Traditioneel houdt ook in dat volgens Achterhoeks gebruik de noeste arbeiders op authentiek manier worden voorzien van een natje en een droogje. Het geheel wordt omlijst door demonstraties van onder andere oldtimer trekkers, oude landbouwwerktuigen, dorsen met vlegels, zaad malen met molen, honing maken, land omploegen en nog veel meer. Verder wordt het gras op veel manieren verwerkt tot hooi: zowel met de hand als met machines.

Van grond tot mond
Op educatief gebied is er een item 'van Grond tot Mond' waarin een vijftal productielijnen worden neergezet. Hierin is te zien welke stappen er nodig zijn om van een grondstof, bijvoorbeeld aardappel, naar een consumptie product, zoals patat te komen. Voor de inwendige mens zijn er meerderen terrassen zowel binnen als buiten waar men kan drinken en eten onder het genot van muzikale klanken van onder andere de jachthoornblazers uit Hummelo/Toldijk.

Zonnebloemendoolhof
Natuurlijk is er ook voor de kinderen genoeg gelegenheid om te spelen in de ruime speelweide, die los staat van het oogsten en goed overzichtelijk is. Tevens is er een zonnebloemendoolhof aangelegd op het terrein van Feltsigt waarin naar hartenlust rond gedoold kan worden. Zijn de kinderen even moe dan kan er een lekker ijsje, patat of drinken worden genuttigd.

Al met al een dagje uit voor het hele gezin inclusief opa en oma. Bij slecht weer zal deze dag verzet worden naar zondag 6 augustus. Entree bedraagt 2 euro per kind en 4 euro voor volwassenen, het parkeren is gratis.

Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt, Bekveldseweg 5 te Bekveld. Meer informatie staat op de site, Twitter en Facebook.


0575-462828

www.feltsigt.nl