Het team van S.E.V. 3, gesponsord door HCE Houtprodukten uit Zelhem. Foto: PR
Het team van S.E.V. 3, gesponsord door HCE Houtprodukten uit Zelhem. Foto: PR Foto:

Derde team SEV heeft op het nippertje kampioenschap behaald

ZELHEM - Terwijl iedereen al aan het genieten was van de rust, moest het derde team van Korfbalvereniging S.E.V., op 10 juni nog vol aan de bak. Bij winst was het team namelijk kampioen, een klein verlies zou ook volstaan, maar dat wilde het team natuurlijk voorkomen. Onder hoge temperaturen reisde het team af naar Vaassen, waar tegenstander Regio tot de tanden gewapend al klaar stond, een grote overwinning zou het kampioenschap bij hen brengen. Na een zware en spannende wedstrijd, was het S.E.V. 3 dat aan het langste einde trok, met de kleinst mogelijke overwinning (11-10) werd het kampioenschap binnen gehaald.


St Joriskerk Drempt zet haar deuren open

DREMPT - Traditioneel zet de St Joriskerk te Drempt in de maanden juli en augustus elke zaterdag haar deuren open voor het publiek.

De kerk van Drempt wordt in 1067 voor het eerst in de archieven genoemd. Het verhaal gaat echter dat de kerk door Karel de Grote in de 8e eeuw gesticht is. Ter verbetering van de akoestiek zijn in 1964 tien wandtapijten aangebracht. Naar ontwerp van Gunhild Kristensen door de Dremptse bevolking in huisvlijt geknoopt in de Noorse rye-techniek, twee meter breed, drie meter lang: de morgenster, de distel, het kruis, de palmtak, de wijnstok, de mosterdplant, het geknakte riet, de zon der gerechtigheid, de fontein des levens en de korenaren.

In de kerk vindt u verder beeldhouwwerk van Eduard van Kuilenburg, gemaakt in 1954. Symbolen voor de vier evange­listen, vier doopsymbolen, de zeven hoofd­zonden, de zeven werken van barmhartigheid, een duiveltje, een engeltje en de twaalf artikelen van het geloof.

Tijdens de open zaterdagen (en één zondag) zijn er diverse activiteiten en zijn er gastvrouwen en gastheren aanwezig die u de nodige informatie kunnen verschaffen. Voor koffie / thee is ook gezorgd en is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld. De deuren staan van 11.00 tot 17.00 open.