Blues-Rock van The Premise
Blues-Rock van The Premise Foto:

The Premise bij LIVE@IDEAAL

ZELHEM - Woensdagavond 21 juni 2017 staat de band 'The Premise' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd over hun muzikale aspiraties.

The Premise is de band van Michel van der Krabben (vocals, bass), J.W. van Holland (gitaar, vocals) en Ramon Rambeaux (drums, vocals). De bandleden maakten al naam als bandlid van bands als The Grit, The Romance en Powerplay. Daarnaast worden ze als muzikant regelmatig gevraagd om in begeleidingsbands te spelen bij Amerikaanse artiesten tijdens hun Europese toer.

Tijdens hun debuuttour 'Peanuts for donkeys' bleek dat de vuige blues-rock van The Premise geweldig tot z'n recht kwam in een sandwich van funk en R&B. Met name in nummers als 'Caledonia' en 'Money Machine' komt de stem van bassist Michel tot z'n recht, terwijl het gitaarspel van JW vaak doet denken aan 'Les Dudek meets Rory Gallager'. De band verloochend z'n afkomst niet en speelt ook, prachtig bewerkte, Herman Brood klassiekers als 'Sleepin' bird'. In het najaar van 2016 verscheen de gelijknamige cd 'Peanuts for donkeys', waarbij diverse radiostations voor veel airplay zorgden en kranten lovende recensies schreven.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org.