Ria Baakman-Striekwold, oud-correspondent van Weekblad Contact.
Ria Baakman-Striekwold, oud-correspondent van Weekblad Contact.

In memoriam: Ria Baakman (1955 - 2017)

HENGELO - Ria Baakman-Striekwold, oud-correspondent van weekblad Contact, is vrijdag 2 juni op 62-jarige leeftijd overleden. Zij schreef, samen met haar man Huub ruim twintig jaar voor deze krant. Toen het met de gezondheid van Huub minder ging, ging Ria minder schrijven, maar bleef betrokken bij het weekblad.

Ria en Huub schreven met veel plezier over de meest uiteenlopende thema's die in Hengelo en omgeving speelden. De politiek werd om belangenverstrengeling te voorkomen gemeden, omdat Ria daarin actief was. Het leren kennen van de mensen achter een verhaal vonden zij het leukste aan dit werk. In februari 2015 besloten ze te stoppen als correspondenten en legden de pennen neer. Voor Huub werd, na maandenlang verblijf in het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem en Verpleeg- en Revalidatiecentrum Antonia in Terborg, een appartement in De Bleijke ingericht waar het gezin samen kon zijn. Huub overleed 5 juli 2015. Ria was een echt mensenmens en zij was oprecht geïnteresseerd in alles wat er zich in de gemeenschap afspeelde. Zo werkte Ria met veel plezier bij de Bestuursacademie in Velp en zat zestien jaar met veel plezier en passie in de gemeenteraad voor de PvdA. In 2010 werd zij als afscheid nemend raadslid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij accepteerde daarna het voorzitterschap van de Zonnebloem in Hengelo/Keijenborg. Tot in de laatste weken van haar leven nam dit een belangrijke plek in haar leven in.

Voor Ria Baakman werd donderdag 8 juni een uitvaartdienst gehouden in de kerk van de geloofsgemeenschap H. Willibrord in Hengelo. Daarna werd zij naar haar laatste rustplaats gebracht bij Huub op het parochiekerkhof.

De redactie van Contact wenst familie, vrienden en kennissen van Ria veel sterkte toe bij het verwerken van dit verdriet.