Jubilaris Henk Berendsen (r.) met zijn collega's. Foto: Liesbeth Spaansen
Jubilaris Henk Berendsen (r.) met zijn collega's. Foto: Liesbeth Spaansen

Henk Berendsen 40 jaar bij Bouwbedrijf Jolink

HUMMELO - Met een heuse boog, vol roosjes en het cijfer 40, was het duidelijk dat bij Bouwbedrijf Jolink in Hummelo een medewerker zijn 40-jarig jubileum vierde. Later stond hij er naar te kijken: voorman timmerman Henk Berendsen uit Steenderen.

Sinds 6 juni 1977 is Henk Berendsen in dienst bij Bouwbedrijf Jolink aan de Dorpsstraat 37 in Hummelo. Hij kwam gelijk van school als leerjongen in dienst en is nu voorman timmerman. In 2005 nam Garrit-Jan Jolink het bedrijf over van zijn vader en oom, Freek Jolink en Henk Tiecken. De vader van Henk Berendsen werkte ook ruim dertig jaar bij Bouwbedrijf Jolink. Henk is niet alleen actief binnen het Hummelose Bouwbedrijf, maar ook de verenigingen van Steenderen kunnen op zijn creativiteit en handigheid rekenen.

Bouwbedrijf Jolink bestaat al zo'n tachtig jaar, daar is Henk Berendsen de helft van de tijd bij geweest. "Iedereen die hier komt werken, wil nooit meer weg", lacht Garrit-Jan Jolink. "Een collega is hier 33 jaar, de rest maar 15 of 20 jaar. Henk Berendsen is hier 40 jaar. Een prettige collega en vakman, waarop je kunt bouwen."
Werd eerder in de week genoten van een dinertje, vrijdagmiddag kwamen de collega's naar Hummelo om met een drankje en een hapje het jubileum te vieren.