De beste drie van de HenK Golf wedstrijd: (v.l.n.r.) Thomas Verheul, Michael Turner en Hans Huntelaar. Foto:  PR
De beste drie van de HenK Golf wedstrijd: (v.l.n.r.) Thomas Verheul, Michael Turner en Hans Huntelaar. Foto: PR Foto:

Weuro komt naar Zelos

ZELHEM - ZSV Zelos organiseert op woensdag 7 juni in samenwerking met Sportservice Doetinchem de Weuro parade. Zoals misschien al wel bekend is, wordt deze zomer de EK-vrouwenvoetbal in Nederland georganiseerd. Ook in het Graafschap stadion de Vijverberg worden enkele wedstrijden gespeeld.

Om deze EK bekendheid te geven mag Sportservice Doetinchem in alle omliggende gemeenten een aantal voetbalactiviteiten organiseren, de Weuro parade. ZSV Zelos heeft zich hiervoor ook aangemeld en is als voetbalvereniging met de grootste dames afdeling van de gemeente Bronckhorst uitgekozen om op woensdag 7 juni de Weuro parade te organiseren.
De activiteit zal plaatsvinden voor alle meiden jonger dan elf jaar op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. De meiden en dames vanaf elf jaar zijn welkom woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.

Het is om mee te doen niet nodig lid te zijn van Zelos, wel aanmelden voor 5 juni door een mailtje te sturen naar activiteiten@zsvzelos.nl en daarin naam en leeftijd te vermelden. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Wel is de organisatie op zoek naar een aantal vrijwilligers die willen ondersteunen op de dag zelf, vooral voor de jongste groep. Wie wil helpen, kan zich opgeven via activiteiten@zsvzelos.nl. Vermeld hierbij uw naam en de beschikbaar tijd.

Meer informatie: Erik Peters 0314-622838 en Jan Radstake 06-12467352.


Michael Turner wint HenK Golf Trofee 2017

HENGELO/ZELHEM - Voor het tweede jaar op rij is op de 18-holes baan van Golfclub 't Zelle door de leden die woonachtig zijn in de voormalige gemeente Hummelo en Keppel gestreden om de 'HenK Golf Trofee'.

Er waren verschillende prijzen te winnen die beschikbaar waren gesteld door Hotel Café Restaurant de Gouden Karper, Coffee Fresh, Beekman en Hartman Makelaars, van Dijk Makelaars, Golfshop de Bake en de Zellerij. Ten opzichte van vorig jaar is zowel het totaal aantal deelnemers als het aantal deelnemende dames toegenomen. Daarnaast was dit jaar een 'wildcard' gegeven aan Coen Sloot uit Hummelo, die als niet-lid daarom ook kon meedoen.

Als beste golfer kwam Michael Turner uit Laag-Keppel uit de bus. De tweede plaats was voor Thomas Verheul en Hans Huntelaar werd derde.

Na afloop van de wedstrijd is de dag gezellig afgesloten op het terras van de Zellerij. Tijdens de nabespreking is besloten dat elk deelnemend lid volgend jaar een introducé mee mag laten doen, mits die ook afkomstig is uit Hummelo en Keppel.


Zilver voor judoka Stefan Beeftink in Hasselt

ZELHEM/HASSELT - Zaterdag 20 mei was een actieve judodag met mooie resultaten voor de judoka's van Nippon Judo Achterhoek.

Twaalf judoka's namen deel aan het achtste BPO judotoernooi in Hasselt. Op dit druk bezochte toernooi werd weer mooi gestreden om de medailles en dit was te zien aan de resultaten: eerste plaatsen waren er voor Jonna Groot Zevert (Groenlo) en Denischa Hendriks (Zelhem), tweede plaatsen waren er voor Luuk van Nieuwland (Hengelo) en Thom Tiedink (Borculo) en derde plaatsen waren er voor Niek Geleijnse (Ruurlo), Kira Essink (Barchem) en Jaidy van der Horst (Lochem).
Zaterdag namen twee senioren van Nippon Judo Achterhoek deel aan de Dutch masters open (NK veteranen) te Delft, Stefan Beeftink (Zelhem) behaalde een tweede plek, Ronald Enklaar (Lochem) viel helaas net buiten de prijzen.
Antoinette Hennink en Ricardo Chirco reisden dit weekend weer af naar Duitsland om mee te doen aan de Bundesliga. Hennink uitkomend voor team Backnang en Chirco voor PSV Bochum wisten beiden hun wedstrijden te winnen.