Kinderen kunnen laten zien hoe sterk ze zijn bij het melkbus-heffen. Foto: PR
Kinderen kunnen laten zien hoe sterk ze zijn bij het melkbus-heffen. Foto: PR

Proef het boerenleven tijdens Open Boerderijdagen

HUMMELO - Op maandag 5 juni is een Campina Open Boerderijdag. Meer dan zestig melkveehouders in heel Nederland openen deze tweede pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Een leuk en bovendien gratis uitje voor het hele gezin, waarbij de bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de boerderij en kunnen zien waar de melk die thuis op tafel staat vandaan komt.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen leert jong en oud hoe het er op de boerderij aan toe gaat en waar melk vandaan komt tijdens een rondleiding van de boer. Daarnaast zijn er spel-activiteiten als een boerenmeerkamp voor de hele familie en het melkbus-heffen waarbij kinderen kunnen laten zien hoe sterk ze zijn. Daarnaast is er een proeverij. De deelnemende boerderijen zijn op een van de dagen open tussen 10.00 uur en 16.00 uur, toegang is gratis. Voor de regio Achterhoek-Noord is de boerderij van de familie Pelgrom in Hummelo geopend. Kijk voor het adres van het boerenbedrijf en/of alle andere deelnemende boerderijen op: www.campina.nl/boerderijdagen2017.


Expositie schilderijen 'kijk ons eens'

HUMMELO - Tijdens het pinksterweekend en op 10 en 11 juni is voor het vijfde jaar de expositie "kijk ons eens" te zien. Voor de tweede keer is er gekozen voor de prachtige kerk in het pittoreske dorpje Hoog Keppel. "Een mooiere ambiance kun je niet hebben voor dit werk," aldus Marian Merk.

De schilderijen zijn van leden van schilderschool Marian Merk uit Hummelo. Er zijn stillevens, portretten en landschappen te zien. Allen uitgevoerd in de traditioneel ambachtelijke techniek in de schilderstijl Hedendaags realisme, wat steeds meer aan terrein in de schilderkunst wint. Dat bleek ook afgelopen jaren tijdens de schilderwedstrijd van het hedendaags realisme in Hummelo. Ook een initiatief van Marian Merk. "We kregen aanmeldingen vanuit Groningen tot aan Limburg en zelfs uit Duitsland, Belgiƫ en Rusland,"vertelt een enthousiaste Marian Merk. "Wij zoeken nu een nieuwe grotere locatie voor deze wedstrijd, passend bij de ontwikkeling die deze wedstrijd doormaakt. Er hebben zich al enkele opties voorgedaan, maar we hebben nog geen beslissing genomen en staan open voor alternatieven. We streven ernaar in 2018 weer een volgende editie van deze schilderwedstrijd te organiseren." Openingstijden van de schilderijen expositie zijn op: 3, 4, 5 en 10 en 11 juni van 11.00 uur tot 18.00 uur. Marian Merk: "Het getoonde werk is van alle leden, net begonnen of al zeer ervaren en daardoor zeer divers. Iedereen die wil kan deze schildertechniek leren. Je kunt het zien als pianospelen, iedereen heeft er plezier in, slechts enkelen staan op het concertpodium. Ook deze expositie bevat werk van zeer hoge kwaliteit," aldus Marian.