Zon en een lekker windje; prima weer om door de gemeente Bronckhorst te rijden. Foto: Joke Heusinkveld
Zon en een lekker windje; prima weer om door de gemeente Bronckhorst te rijden. Foto: Joke Heusinkveld Foto:

Natuurlijke hindernissen overwinnen op Bronckhorster Paardenmeerdaagse

HENGELO - Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei werd voor de negende keer de Bronckhorster Paardenmeerdaagse georganiseerd door menvereniging In de Reep'n (Vorden), In Stap en Draf (Hengelo) en Onder de Zweppe (Zelhem).

Hoewel de weervoorspellingen (hitte) de organisatie veel zorgen baarden, viel het allemaal reuze mee en was het met zon en een lekker windje prima weer om onder de bomen en door de prachtige natuur van de gemeente Bronckhorst te rijden. Voor zowel menners, ruiters als voor de paarden en pony's was het goed te doen.
De start was elke dag vanaf de Hietmaat in Hengelo. Op vrijdag voerde de tocht richting Vorden en werd ondermeer de omgeving Linde en 't Zelle aangedaan. De zaterdag stond in het teken van de heuvels in de omgeving van het Hengelse zand; heerlijk draven, galopperen en crossen over de heuvels leverde vele vrolijke gezichten op. Op zondag ging de tocht richting Zelhem en had de organisatie voor de liefhebbers een zestal 'obstakels' in de route opgenomen. Door deze 'obstakels' te overwinnen konden de deelnemers aantonen dat ze de combinatie goed onder controle hadden.
De hindernissen waren ontleent aan de TREC-sport die in Nederland nog enigszins in de kinderschoenen staat maar met name in Frankrijk erg populair is. TREC staat voor Technique de Randonnee Equestre de Competition en dankt haar naam aan de grote trektochten met paarden die in landen als Frankrijk en Spanje regelmatig gemaakt worden. Daarbij moeten diverse natuurlijke hindernissen overwonnen worden om verder te kunnen rijden. De Stichting Bronckhorster Paardenmeerdaagse had hiervoor samenwerking gezocht met de TREC-club Nederland die ook voor de professionele jurering zorgde.
Al met al was deze negende editie weer zeer geslaagd en konden zowel de deelnemers als de organisatoren terug kijken op een mooi weekend.
Kijk voor foto's en andere informatie over dit evenement op de site.


bronckhorsterpaarden
meerdaagse.nl