Saints 'n Sinners op het podium van de Oosterwijkse Pinksterfeesten. Foto: PR
Saints 'n Sinners op het podium van de Oosterwijkse Pinksterfeesten. Foto: PR

ZELHEM - Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni zijn er weer de jaarlijkse Oosterwijkse Pinksterfeesten in Zelhem op het feestterrein aan de Hogeveldweg. Een heel weekend Achterhoekse Gezelligheid voor het hele gezin.

Streekmarkt/Kofferbakverkoop
Nieuw in het programma dit jaar is de grote streekmarkt, die zal worden gehouden op zaterdag 3 juni van 14.00-18.00 uur. Er zullen diverse standhouders en kofferbakverkopers zich presenteren. Belangstellenden kunnen zich nog steeds aanmelden. De streekmarkt zal opgeluisterd worden door de 'Zompenkearls' die onder begeleiding van gezellige harmonicaklanken Oudhollandse liedjes ten gehore brengen, maar ook liedjes in de eigen streektaal.

Oldtimer toertocht
De toertocht start vanaf 13.00 tot ongeveer 15.30 uur. De zaterdagmiddag staat in het teken van een prachtige oldtimer toertocht voor tractoren uit de bouwjaren tot circa 1970. Ook oldtimer auto's zijn welkom. De organisatie heeft een mooie tocht uitgezet in de omgeving van Zelhem, Hengelo en Vorden. Bij terugkomst kunnen de tractoren zich presenteren op het terrein aan de Hogeveldweg in Zelhem. Op zondag 4 juni kunnen de Oldtimers zich presenteren op het Trekkertrekterrein.

Try-Out trekkertrek
Tussen 16.00-18.00 uur. Hier zullen dan diverse Sport- en Hobbysporttractoren een poging wagen voor de sleepwagen. Deze tractoren zullen ook op zondag voor de sleepwagen staan.

Boh Foi Toch en Feest DJ Martin
Vanaf 20.30 uur zal er een optreden zijn van Boh Foi Toch en Feest DJ Martin. Samen zullen ze er een geweldige feestavond van maken. Toegangskaarten zijn in voorverkoop te bestellen via de site.

Trekkertrekwedstrijden
Zondag 4 juni vanaf 10.00-17.00 uur. Op Eerste Pinksterdag zullen de grote trekkertrekwedstrijden zijn. Op drie banen zullen niet alleen de Boerentrekkers, maar ook de Sport- en Hobbytrekkers hun kunsten vertonen. De organisatie zorgt voor de voorzieningen, maar de deelnemers met hun trekkers zullen zich van de beste kant moeten laten zien om aan te tonen dat ze de Zelhemse baan machtig zijn. Ook de oldtimers kunnen zich presenteren op Eerste Pinksterdag en tevens in de pauze een defilé rijden over het terrein.

Gazonmaaierraces
Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten; er is de gehele dag kindervermaak zijn. Dit jaar extra spektakel met een Gazonmaaierraces. Deze opgevoerde gazonmaaiers zorgen in het middag programma voor veel opwinding en spanning bij het publiek tijdens de races.

Saints 'n Sinners v/h Hike
Zondagavond 4 juni zullen de Oosterwijkse Pinksterfeesten worden afgesloten met een spetterend tentfeest met de band Saints'n Sinners v/h Hike vanaf 20.30 uur.


oosterwijksepinksterfeesten.nl, 0314-621694