Parkparade op de Bleek. Foto: PR
Parkparade op de Bleek. Foto: PR Foto:

Theater, muziek, eten, drinken, zweven op de Bleek

Vier dagen 'allerleukste festival' De Parkparade

DOETINCHEM - 'Het allerleukste festival van Doetinchem.' Zo afficheert De Parkparade, van 1 tot en met 5 juni op de Bleek in Doetinchem, zich graag. En het festival is nog gratis ook.

Vier dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer. Voor de liefhebber van nieuwe en oude goede muziek; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in puur en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet; De Parkparade. Vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni vindt De Parkparade plaats op de Bleek in Doetinchem.
Ook in 2017 keert de Parkparade terug naar De Bleek (Wijnbergseweg) in Doetinchem. In 2016 werd het gratis festival door de inwoners van Doetinchem verkozen tot 'leukste festival van Doetinchem'. Deze zevende editie krijgt een extra dag, ook op maandag 5 juni (tweede pinksterdag) gaat het terrein open voor nog een allerlaatste dag 'buitenspelen' op de Bleek.
Vrijdag 2 juni, tot circa 14.00 juni, is de Parkparade exclusief voor de schoolgaande jeugd, met de Cultuurroute. Op een speelse wijze worden bij de basisschoolleerlingen in gemeente Doetinchem cultuur in de breedste zin van het woord geïntroduceerd. er is een voorstelling, dans en ze krijgen zweefles in de inmiddels beroemde zweefmolen op het park. Daarna barst de Parkparade voor iedereen los.
Voor de traditionele vrijmibo (vrijdagmiddag-borrel) kunnen dit jaar nog meer (Doetinchemse) horecazaken worden bezocht. DJ Danjah trapt om 19.30 uur af met de eerste soul-klanken waarna de Doetinchemse Joe Cocker Tribute het stokje overneemt en De Parkparade officieel opent.
De Parkparade heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben. Zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken zoals Kovacs, Chef'Special, Diggy Dex en Sue the Night. Ook dit jaar staan er diverse toppers op het podium, bands die het al ver schoppen of op het punt staan om door te breken. Bijvoorbeeld het Doetinchemse Snow Coats, het Arnhemse Potential Criminal, maar ook de Funky Organizers, Orange Skyline (bekend van de megahit Sound & Fury), Thijs Boontjes Dans -en Showorkest en de vermaarde hiphopband Postmen. Rasartiesten, podiumdieren met top muziek in vrijwel alle genres. Traditioneel wordt De Parkparade op maandag afgesloten met balkan muziek. Dit jaar is het de organisatie gelukt om hiervoor Amariszi te strikken.
Uiteraard wordt er ook gezorgd voor de inwendige mens. Iedereen kan voor een hapje en een drankje terecht bij de (voornamelijk lokale) Parkparade-horeca. Op de Parkparade staat men niet voor de moeilijke keuze naar welk restaurant te gaan. Bezoekers kunnen bij verscheidene zaken terecht voor een lekker hapje of drankje, groot of klein. Zo brengt 'Vriend van het allereerste uur' Gringo's Mexicaanse sferen naar de Parkparade. De Mexicaan zorgt bovendien voor interessante vernieuwende muzikale optredens, zo komt The Voice deelnemer David Dam naar De Staltent op De Parkparade maar ook Djazzvibes-sensatie Jared Grant. Verder zullen onder meer 'Met Liefde!', 'Blend' en 'Niemandsland' hun opwachting maken en ook is er nog een heuse wijnbar, een Speciaal Bierenboot en een Greentainer die bezoekers voorzien van een hapje, drankje en/of entertainment.
Mede dankzij de steun van het Noaberfonds is er ook volop ruimte voor maatschappelijke initiatieven. Onder andere de scouting, de bibliotheek en de vriendentuinen zijn aanwezig om te laten zien wat zij doen om Doetinchem mooier te maken.


www.facebook.com/deparkparade/, www.deparkparade.nl


Nieuwe bestuursleden Rode Kruis Bronckhorst

BRONCKHORST - Sinds een paar maanden heeft de afdeling Bronckhorst van het Rode Kruis een nieuw bestuur. Na enige tijd van inwerken stellen zij zich graag aan iedereen voor: voorzitter is Nol Nijhoff. secretaris Yvonne Eijmers-Weernink en penningmeester Henk Huntink.

De vrijwilligers zijn natuurlijk vooral in actie bij evenementen en sportwedstrijden, maar de andere activiteiten zijn zeker zo belangrijk. Het Rode Kruis houdt zich bezig met noodhulp, evenementen, EHBO- en reanimatieopleidingen, welfare, gehandicapten- en ouderenvervoer en een boodschappendienst. Voor al deze activiteiten kunnen belangstellenden contact blijven houden met de al bekende vrijwilligers.
Wel is er voor de Rode Kruis-collecte, die gehouden wordt in de week van 18-24 juni, ook een nieuwe vrijwilliger: Jaap Wilting. Hij is met een flink aantal vrijwilligers al druk bezig met de voorbereiding van de collecte, die ten goede aan alle activiteiten van de afdeling Bronckhorst.
De nadruk ligt dit jaar op de opleidingen en vooral die voor de schooljeugd. Voor bepaalde gedeeltes van de gemeente Bronckhorst is nog hulp nodig bij de collecte. Wie geïnteresseerd is om als vrijwilliger mee te werken aan de voorbereiding of tijdens de collecte, kan contact opnemen met Jaap Wilting. Een goed geslaagde collecte is vooral van groot belang voor onze opleidingen van de schooljeugd, zoals er pas geleden nog één heeft plaatsgevonden bij de Jan Ligthartschool. Wie geïnteresseerd is in chauffeurswerk of EHBO-activiteiten, kan zich natuurlijk ook aanmelden bij de secretaris of de voorzitter.
Coördinator Jaap Wilting, wiltingj@gmail.com, 0314-623378, Secretaris Yvonne Eijmers-Weernink, yweernink@hotmail.com, 0314-624293, Penningmeester Henk Huntink, henkhuntink@hotmail.com, 06-22235534, Voorzitter Nol Nijhoff, met e-mailadres: nolnijhoff49@gmail.com en telefoon 0314-623732.