DGWW vierde het jubileum met een gezamenlijke barbecue.  Foto: PR
DGWW vierde het jubileum met een gezamenlijke barbecue. Foto: PR Foto:

Jubileum Carnavalsvereniging Hummelo

HUMMELO - Zaterdag 29 april vierde de Hummelose carnavalsvereniging DGWW (Doar goat wi'j weer) hun zilveren jubileum met een barbecue. Bijna alle oud- en huidige raadsleden, prinsen en HKM-en (Huppelkutmarietjes) uit het 25+1-jarige bestaan waren aanwezig, waardoor het geheel de sfeer van een reünie had.

Vele belevenissen werden onder elkaar gedeeld. Ook was er een heuse Ren-je Rot-quiz opgezet door de zittende prins Herbert. De vragen gingen over allerlei gebeurtenissen van de afgelopen 25 jaar. Prins Herbert had zijn best gedaan, want lang niet iedereen wist de juiste antwoorden te geven.

Verder kwamen oude videobeelden van prins Bennie voorbij. Beelden uit de jaren '90, waarop vele huidige Raadsleden van de Raad van Twaalf nog als enthousiast kind mee deed aan de playbackshow of optocht. Deze dag gaat voor DGWW dan ook de boeken in als een prachtig zilveren jubileum, een samenzijn waarin duidelijk werd dat de carnavalsvereniging hoopt nog jarenlang een feestelijke tint aan Hummelo te kunnen geven.

DGWW doet het net even anders
DGWW onderscheidt zich op een ludieke manier van de bestaande carnavalsfeesten, door het ongebruikelijk doorbreken van bekende carnavalstradities. Zo is 'de 12e van de 12e' de tegenhanger van 'de 11e van de 11e', is er een Raad van Twaalf (in plaats van elf), heet de Pronkzitting DRonkzitting en krijgen de prinsen en prinsessen een naam die een persoonlijke omschrijving geeft.

Zo waren er door de jaren heen prinsen en prinsessen als Henkie de Uutbundiste en de Onmundigste, Jan de Snelste en de Rebelste, Ans de Rooiste en de Mooiste en Dianne de Bolste en de Dolste...en dat is slechts een greep uit de namen die deze jaren voorbij kwamen.