Tiny Knake (l) werd door voorzitter Gerry Colenbrander-Bulten bedankt voor alle jaren van betrokkenheid bij de club. Foto: PR
Tiny Knake (l) werd door voorzitter Gerry Colenbrander-Bulten bedankt voor alle jaren van betrokkenheid bij de club. Foto: PR Foto:

IJGV-bestuurslid stopt na 47 jaar

IJZEVOORDE - De IJzevoordse Gymnastiekvereniging IJGV neemt afscheid van Tiny Knake. Na 47 jaar inzet voor de club, vindt zij het tijd om het stokje over te dragen.

Als kleuter werd Tiny, na de oprichting van IJGV in 1955, lid van de IJzevoordse gymclub. In de voormalige gymzaal van de Pokkershutte heeft zij hier vele jaren wekelijks haar favoriete sport beoefend en zelfs meegedaan aan regionale turnwedstrijden. Dat Tiny altijd bereid is haar steentje bij te dragen als vrijwilliger, werd al vroeg duidelijk. Na haar eigen turncarrière is zijn actief geweest als jurylid op turnwedstrijden. Ook heeft zij de leiderscursus gevolgd, en zelf als leiding in de gymzaal gestaan voor IJGV.

Al in 1970, op 17-jarige leeftijd, kwam Tiny in het bestuur van IJGV en bekleedde de functie van secretaresse. Met een typemachine werden alle vergaderingen netjes genotuleerd, en vervolgens bij de overige bestuursleden bezorgd. Een kleine twintig jaar later ruilde zij deze functie in voor de titel penningmeester. Vanaf 1989 tot heden heeft Tiny zich met succes ontfermt over het financieel gezond houden van de club. Beslissingen werden niet graag zonder haar oordeel genomen. Hoewel Tiny zich graag op de achtergrond hield, hechtte het bestuur enorm veel waarde aan haar kijk op de zaak. Naast de vergaderingen was Tiny ook altijd aanwezig bij de jaarlijkse gymuitvoering om zorg te dragen voor de verloting en de entree. Na afloop van de twee showavonden was het Tiny die voor alle vrijwilligers klaar stond met een stukje zelfgemaakte quiche of appeltaart.

IJGV is Tiny ontzettend dankbaar voor alle jaren van betrokkenheid bij de club en gaat haar uiteraard ontzettend missen. "Wij hopen haar nog heel lang als toeschouwer op de jaarlijkse uitvoering te mogen verwelkomen.", aldus een woordvoerder.