Zeskamp van de basisschoolleerlingen. Foto: PR
Zeskamp van de basisschoolleerlingen. Foto: PR

Koningsdag in Zelhem

Viering Bosman Installatie Koningsdag in Zelhem

ZELHEM - De Bosman Installatie Koningsdagviering zal zich voor de derde keer afspelen rond en op de markt van Zelhem. Op de markt zullen een tent verrijzen en gezellige zitjes. De inwoners zullen woensdag 27 april worden vermaakt met de traditionele zeskamp van de basisscholen waarin de stormbaan, vlegelhangen en het autoduwen de publiekstrekkers zullen zijn.

De organisatie is er erg trots op dat de gezamenlijke Zelhemse muziekverenigingen Chr. Harmonie Prinses Juliana en Muziekvereninging Union Zelhem voor de tweede keer op Koningsdag een muzikale rondgang maken. Dit begint om 9.30 uur. De zeskamp begint 11.00 en vanaf 9.30 begint de vrijmarkt voor basisschoolleerlingen. De vrijmarkt, waar tweedehandsspullen voor aantrekkelijke prijzen zullen worden verkocht, vindt plaats in de Stationsstraat. Het Oratoriumkoor houdt haar traditionele brocante Oranjemarkt, op de markt van Zelhem. De jeugdsoos zorgt ervoor dat er vanaf 12.00 uur stokbroden kunnen worden gebakken. Daarnaast zullen ze iedereen schminken wie dat wil. In de loop van de middag zal een band optreden in de tent op de markt.

Gezellige middag voor bewoners Zonnekamp

Voor de bewoners van de Zonnekamp wordt ondanks de tijdelijke verhuizing naar Doetinchem een gezellige middag georganiseerd. Om 14.30 uur begint de middag met een hapje en een drankje. De prijsuitreiking van de zeskamp zal rond 17.00 zijn, waar de wisselbeker wordt uitgereikt door een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur van de gemeente Bronckhorst. Uiteraard zijn alle terrassen rondom de markt geopend om deze eerste Koningsdag tot een succes te maken.

Gezellig middag voor bewoners van de Zonnekamp. Foto: PR