Op uitnodiging van toneelvereniging THIJS was romanschrijver Frank Zuidema te gast bij de bibliotheek in Zelhem. Foto: PR
Op uitnodiging van toneelvereniging THIJS was romanschrijver Frank Zuidema te gast bij de bibliotheek in Zelhem. Foto: PR Foto:

Eigen aard is goud waard bij THIJS

IJZEVOORDE - Op uitnodiging van toneelvereniging THIJS was de bekende romanschrijver Frank Zuidema afgelopen dinsdag te gast bij de bibliotheek in Zelhem. Zuidema, onder andere bekend van de bestseller 'Eigen aard is goud waard', nam uitgebreid de tijd om zijn boeken te signeren en met iedereen op de foto te gaan of een praatje te maken.

Na afloop was iedereen het er over eens dat dit een bijzondere ontmoeting was met de zo succesvolle schrijver. Ook de schrijver zelf was zeer te spreken over de fijne sfeer tijdens dit bezoek. Frank Zuidema zal ook aanwezig zijn tijdens de voorjaarsuitvoeringen van toneelvereniging THIJS op 3, 5 en 6 mei in De Pokkershutte in IJzevoorde. THIJS zal dan de toneelversie van 'Eigen aard is goud waard' spelen.

In dit kluchtige blijspel is de hoofdpersoon, de schrijver Frank Zuidema , erg succesvol als het gaat om het schrijven van romans. Maar als het aankomt op het kiezen van een nieuwe levenspartner laat hij op een ongelofelijke manier met zich sollen. De adellijke familie van Haeften ziet in een huwelijk tussen de welgestelde schrijver en hun dochter Clyvia een schone kans om de familiestatus op te poetsen. Maar zover zal het niet komen. Althans niet als het aan de mensen rond Frank ligt. Iedereen wil er alles aan doen om Frank voor deze fout te behoeden. Dit leidt tot hilarische situaties.

De voorstelling op woensdagmiddag 3 mei begint om 14.00 uur. De voorstellingen op vrijdagavond 5 en zaterdagavond 6 mei beginnen om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Zoals gebruikelijk zijn kaarten niet in de voorverkoop verkrijgbaar, maar uitsluitend op de dag van de uitvoering vanaf een half uur voor aanvang, aan de kassa bij de ingang van de zaal.

www.thijstoneel.nl