Keverweekend 2016 in Vorden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Harry Jansen
Keverweekend 2016 in Vorden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Harry Jansen Foto:

Keverweekend Achterhoek

ZELHEM - Keverclub Nederland Regio Overijssel organiseert 21, 22 en 23 april haar Keverweekend in de Achterhoek. Keverbezitters uit de Achterhoek zijn namelijk al jarenlang aangesloten bij de Regio Overijssel. Uitvalsbasis voor tientallen 'kevers' is dit jaar de nieuwe locatie camping Coen Evers, Keijenborgseweg 27 te Zelhem.

Vrijdag vindt de opbouw plaats en zullen de eerste campinggasten arriveren. Zaterdag en zondag is men welkom tussen 10.00 en 17.00 uur en zal er een onderdelenmarkt zijn en worden er diverse behendigheidsproeven gedaan. Op zondag wordt de mooiste auto van het evenement bekroond met een beker. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin van de camping.

Volkswagen Kever Club Nederland is de grootste luchtgekoelde Volkswagen groep van Nederland en telt ruim vijftienhonderd actieve leden die allemaal op hun beurt gek zijn van alles wat met het merk te maken heeft.

De entree is gratis en u kunt gratis kamperen (geen elektra aanwezig).
Voor meer informatie, zie de website of de facebook 'KCN Overijssel'.


www.kcnoverijssel.nl


Kunstcarambole galerieën de Bisschop, Espace Enny en De Witte Hemel

Drempt, Hummelo en Laag Keppel - Na een winterstop is de Kunstcarambole terug: het samenwerkingsverband tussen drie galerieën in Laag-Keppel, Hummelo en Drempt. De Bisschop, Espace Enny en De Witte Hemel verwelkomen u op 23 april vanaf 13.00 uur voor een culturele ontdekkingstocht, waarbij alle drie locaties bezocht kunnen worden.

Bij Espace Enny in Laag-Keppel is een solo-tentoonstelling te zien van Christiaan Paul Damsté, met schilderijen, collages en reliëfs uit de eerste twintig jaar van zijn kunstenaarschap. Damsté is zelf ook aanwezig om in gesprek te gaan over zijn kunst. Ook zal hij een tekenmiddag houden waarbij hij laat zien hoe hij schetsjes maakt, en nodigt hij gasten uit om zelf te tekenen.

In de Bisschop in Hummelo zal Willemijn van der Spiegel uitleg geven over haar geïmpregneerde kunstwerken. Ook zal er werk te zien zijn van Ineke van Schijndel, Laura Wijsman en Mariëtte Schouten. Van der Spiegel en Schouten zijn aanwezig om over hun werk te praten.

In De Witte Hemel in Drempt zijn de allernieuwste kunstwerken te zien van Cees Roorda en Liesbeth Pieterse. Zij zullen bezoekers meer vertellen over deze werken en hoe die gemaakt zijn. Ook zullen het grafietwerk en de tekenprints te zien zijn van Mosha, het voorleesboek dat Pieterse samen met schrijfster Jelien Lammers maakte.

Er is geen vaste volgorde voor het galeriebezoek. Plan gerust uw eigen route. Op elke locatie worden een hapje en een drankje geserveerd.

Foto's van uw bezoek leveren verrassing op
Bezoekers worden aangemoedigd om foto's te maken van twee favoriete werken per galerie. Wie beide foto's plus toelichting inlevert bij Espace Enny, krijgt een verrassing. Deze verrassing heeft uiteraard iets met kunst te maken.