Rick Bessels uit Zelhem behaalde het brons. Foto: PR
Rick Bessels uit Zelhem behaalde het brons. Foto: PR

Ilsa Beeftink en Rick Bessels uit
Zelhem op internationaal toernooi

Prijzenregen voor judoka's Nippon Judo Achterhoek

ACHTERHOEK/ALMELO - Zaterdag 1 april was Nippon Judo Achterhoek met 18 judoka's dicht bij huis te vinden op het internationale Urenco toernooi te Almelo. Voor het toernooi hadden zich ruim 550 judoka's ingeschreven uit het binnen- en buitenland. Voor een aantal judoka's was dit toernooi een mooie voorbereiding op de Nederlandse Kampioenschappen -18 jaar die zaterdag 8 april in Leek plaatsvindt.

Onder leiding van de coaches Antoinette Hennink en Ronald Enklaar mochten er maar liefst twaalf judoka's het podium betreden. Het goud ging naar de judoka's: Jaidy van der Horst (Lochem), Jonna Groot Zevert (Groenlo) en Luuk van Nieuwland (Hengelo).

Zilver was er voor Fabienne Enklaar (Lochem).

De judoka's die het brons wonnen: Ilsa Beeftink (Zelhem), Juliƫtte de la Rie (Lochem), Auke Zuidersma (Eibergen), Gerben ten Have (Ruurlo), Hieke Bielderman (Vorden), Kira Essink (Barchem), Rick Bessels (Zelhem) en Naomi Loffeld (Ruurlo). Een mooi resultaat waar de coaches en judoka's tevreden op terug kunnen kijken.

Zaterdag 8 april komen Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde), Jonna Groot Zevert (Groenlo), Fabienne Enklaar (Lochem) en Naomi Loffeld (Ruurlo) in actie op het NK.