Paul Mulder komt z'n eigen muziek presenteren
Paul Mulder komt z'n eigen muziek presenteren Foto:

Singer Songwriter Special bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Voor de uitzending van woensdagavond 4 april heeft het team van Live@Ideaal een drietal singer/songwriters uitgenodigd om tussen 20.00 en 22.00 uur op te treden in het programma live@ideaal, dat vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. Naast een live-optreden zullen ze bevraagd worden over hun eigen songs en hun roots in de muziek.

Ricardo Tillmann
Ricardo Tillmann heeft al diverse projecten achter zijn naam staan als het gaat om muziek maken, maar het schrijven van eigen nummers had hij tot voor kort nog niet gedaan. Sinds vorig jaar is daar verandering in gekomen. De melodieën, die al jaren uit zijn gitaar komen, zijn uitgebloeid tot volledige nummers, afgewerkt met passende teksten, die deels autobiografisch en deels fictief zijn, maar altijd met een volledig verhaal erin verscholen. Ricardo brengt Dayenne Wielheesen-basgitaar en tweede stem, Coen van Zantvoort-percussie/drums en Rick Horstik-akoestisch en elektrisch gitaar mee om de nummers de juiste sfeer te geven.

Paul Mulder
Zanger en gitarist Paul Mulder werd midden jaren '60 geboren in het Gelderse Tolkamer. De muziek kreeg Paul met de paplepel ingegoten, dankzij de jukebox in het café van zijn ouders. Paul zingt zijn 'handgemaakte' liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. In de liedjes wisselen ernst en humor elkaar af. Er worden uiteenlopende zaken bezongen als (on)mogelijke liefdes, de eeuwige strijd tussen de seksen, opa en oma uut Spiek en natuurlijk… de jukebox. Hij treedt solo op als de spreekwoordelijke 'man met gitaar' of samen met collega-muzikanten als Pascal Mulder en Theo Scholten.

In de loop der jaren heeft Paul, solo of met anderen, op talrijke plekken opgetreden. Hij speelde bij NCRV-radio, Omroep Gelderland, Omrop Fryslân, diverse regionale zenders, huiskamers, theaters, feestjes, diners, verzorgingstehuizen, scholen, kerkgebouwen, congressen, verenigingen, pronkzittingen en festivals. Paul is tevens columnist voor de Liemerse editie van de Gelderlander.Er verschenen tot nu toe vier CD's: Laeven is Leven (Mulder & Van Gorkum), Tussen nu en nooit (Paul Mulder), 100% (Mulder & Van Gorkum) en Rivier (Paul Mulder)

John van Zuijlen
"Je hebt niet veel akkoorden nodig om een mooi nummer te maken", aldus liedjesschrijver en zanger John van Zuijlen. Een melodie die je raakt en een tekst die wat met je doet, zijn de uitdagingen van deze, in de jaren zestig muzikaal opgegroeide, muzikant. Hij groeide dus op met de Nederbeat van groepen als The Outsiders, Q65, de Shoes en de Tee Set en de blues van Cuby and the Blizzards en Rob Hoeke. Maar zijn grootste idolen waren toch The Beatles en Bob Dylan en die laatste bepaalde zijn wereldbeeld. Iets dat nog is terug te vinden in zijn eigen teksten. Zo zingt John dat hij weg wil uit een wereld waar egoïsme en oorlog maar steeds niet uitgebannen kunnen worden. Het is zeker niet alleen maatschappijkritiek, die doorklinkt in zijn muzikale poëzie. In het romantische nummer 'Cold Feet' is hij met een glimlach lyrisch over zijn ideale vrouw die maar één nadeel lijkt te hebben. Ze heeft namelijk altijd koude voeten. John van Zuijlen begeleidt zichzelf op gitaar maar speelt ook accordeon, piano en bas.

John is in Brabant geboren en kwam zo'n vijftien jaar geleden in verband met zijn werk als boerderijhistoricus in de Achterhoek terecht. Hij geeft een aantal dagen in de week les in het voortgezet onderwijs en hij schrijft wekelijks historische artikelen voor het Brabants Dagblad. 'Voor muziek is er gelukkig nog genoeg tijd over'.

Live@Ideaal
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.