Zelos JO9 1 ontvangt trainingspakken en sporttassen van Sponsor REBO Era Makelaars. Foto: PR
Zelos JO9 1 ontvangt trainingspakken en sporttassen van Sponsor REBO Era Makelaars. Foto: PR Foto:

Zelos Jeugdteams hebben niets te
klagen over sponsoren

Zelhem - Het team Zelos JO9 1 heeft er lang op gewacht, maar zaterdag 1 april kwam Ninke Sloot, van sponsor REBO Era Makelaars, naar de Pluimerskamp om dan eindelijk de nieuwe tenues officieel uit te reiken. Het team kreeg een compleet pakket met prachtige trainingspakken en mooie sporttassen. Natuurlijk werd de sponsor hartelijk bedankt en kreeg Ninke Sloot als dank een prachtige bos bloemen.

Zelos MO13 2 kan helemaal niet klagen over sponsors. Maar liefst drie sponsors meldden zich om de meiden van shirts en trainingspakken te voorzien. 'Toevallig' hebben alle sponsors ook een dochter als speelster in het team. HerCol tegelwerk, metselwerk en verbouw van Herwin Colenbrander (ook trainer van het team) zorgde voor de nieuwe shirts. Voor de trainingspakken werd samenwerking gevonden met Gerben Peppelman van Peppelman zeilmakerij en Jaap Bouwman van Bouwman vloerservice. Natuurlijk kregen ook deze sponsors een prachtige bos bloemen als dank voor deze sponsoring.


Alzheimer Café over verhuizen naar een zorginstelling

Doetinchem - In het Alzheimer Café voor Doetinchem en Omstreken wordt dinsdagavond 11 april het onderwerp 'Verhuizen naar een zorginstelling door mensen met dementie' besproken. Gespreksleider is Selma Ankersmit, psycholoog bij Sensire. Het Alzheimer Café duurt van 19.30 tot 21.30 uur en het wordt gehouden in Het Borghuis aan de Burg. Van Nispenstraat in het centrum van Doetinchem. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven geen lid of donateur van Alzheimer Nederland te zijn. Mensen met dementie moeten soms noodgedwongen verhuizen naar een verpleeghuis of andere woonvoorziening. Dit is meestal een ingrijpende gebeurtenis, want het leven van de dementerende en zijn omgeving (mantelzorgers) raakt ernstig ontwricht. Daarom is het belangrijk om al vroeg in het proces de mogelijkheid van verpleeghuisopname te bespreken en de betrokkenen te laten kennismaken met de verschillende woonvormen. Verder moet aandacht besteed worden aan het afscheid van de oude woning en moeten de mantelzorgers begeleid worden.

Het Alzheimer Café heeft als werkgebied de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Doesburg. Hoewel de naam Alzheimer Café mogelijk anders suggereert wordt tijdens de maandelijkse bijeenkomsten aan alle vormen van dementie aandacht besteed en dus niet alleen aan de dementie-vorm alzheimer. Voor nadere informatie kunt u de afdeling bereiken op tel. 06-13514411 of via email op oostgelderland@alzheimer-nederland.nl.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

Zelos MO13 2 kreeg zelfs materiaal van drie sponsoren. Foto: PR