De jeugd kon de energie kwijt in het tennis. Foto: PR
De jeugd kon de energie kwijt in het tennis. Foto: PR Foto:

Zelhemse jeugd enthousiast gemaakt voor tennis

Zelhem - De Voorjaarstenniscompetitie voor senioren en jeugd is na het WarmingUp-toernooi inmiddels van start gegaan. De LTC Zelhem hoopt dat de thuiswedstrijden aantrekkelijk zijn voor het Zelhemse publiek en dat ze massaal naar de banen aan de Priesterinkdijk komen om de LTC-spelers en –speelsters aan te moedigen. Bij de wedstrijdprogramma's van Contact zullen de komende periode ook de thuiswedstrijden worden opgenomen.

De competitie kent verschillende divisies. De teams op zondag spelen in de landelijk voorjaarscompetitie van de KNLTB. Op de donderdag spelen de teams die uitkomen in de regioklasse 8 en 9. Op de overige dagen worden de wedstrijden van de voorjaarscompetitie regio Midden van de KNLTB gespeeld. De uitslagen van de uitwedstrijden zijn te vinden op de website (competitie-uitslangen en wedstrijdschema).

LTC Heren 1 gaat voor
kampioenschap

Het paradepaardje van de LTC is het Heren 1-team. In de afgelopen jaren deed het team regelmatig mee om het kampioenschap en een tweede of derde plaats zat er altijd wel in. Een kampioenschap zat er nog niet in, want meestal stak er een team, dat gedegradeerd was uit de veel zwaardere tweede klasse, echt bovenuit.

Deze competitie wil het team, bestaande uit Alwin Maaldering (3), Martijn Peters (3), Pim Peeters (3) en Maarten van Dijk (5), opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap. Het cijfer tussen haakjes geeft daarbij hun persoonlijke speelsterkte in single-duels aan. Het levert beslist mooie, spannende thuiswedstrijden op. Maandag 17 april komt het Heren 1-team op de banen aan de Priesterinkdijk in actie.

Jeugdtennis
Het voorjaar is voor de LTC Zelhem hét moment om de tennissport onder de jeugd te promoten en activiteiten voor de jeugd te organiseren. In de afgelopen weken werden de leerlingen van OBS Jan Ligthart en CBS 't Loo uitgenodigd om deel te nemen aan Schooltennis. Zowel in de Thorbecke-sportzaal als op het tennispark aan de Priesterinkijk werd met veel enthousiasme kennis gemaakt met de tennissport. Meer dan 300 basisschoolleerlingen namen hieraan deel waarbij het LTC-Zelhemtrainer, samen met Alinda de Heus, lukte om met ongekende energie de kinderen te enthousiasmeren voor de tennissport.

De kinderen die hierdoor enthousiast zijn geworden zijn vervolgens uitgenodigd om op woensdag 5 april van 15.00 en 17.00 uur deel te nemen aan het 'Vriendentoernooi', waarin samen met de LTC-jeugdleden gespeeld wordt. Aanmelden hiervoor kan per mail op jeugdzaken@ltczelhem.nl. Belangstellende jongeren kunnen zich ook aanmelden voor drie gratis proeflessen. Nader informatie hierover via Adinda de Heus: 0314-723079 of via bovenstaand mailadres.

Worldtour Rood jongste leden
Zondag 26 maart namen negentien jeugdleden van vier regionale verenigingen in Zelhem deel aan de Worldtour Rood-competitie, gespeeld voor de jongste jeugd. Ze speelden met zachte tennisballen wedstrijdjes in twee teams op een klein veld,. De telling was daarbij gemakkelijk, want degene die het eerst 7 punten had, was winnaar en verdiende daarmee een punt voor zijn/haar team.

Na twee speelrondes en een pauze met drinken en wat lekkers werden de punten geteld en bleek team Blauw te hebben gewonnen.


www.ltczelhem.nl

De jeugd kon de energie kwijt in het tennis. Foto: PR