Zeilfoto van Moon Weijens in een kleinere boot. Foto: PR
Zeilfoto van Moon Weijens in een kleinere boot. Foto: PR Foto:

Student uit Zelhem in de Race of the Classics

ZELHEM - Moon Weijens uit Zelhem is bezig met haar studie International Land and Water Management aan de Wageningen universiteit. Dit jaar mag zij meedoen aan de Race of the Classics. De grootste studentenzeilwedstrijd van Nederland, onder de ongeveer 550 deelnemende studenten ook wel 'de Rees' genoemd. Samen met 23 andere Wageningse studenten maakt zij deel uit van Team Wageningen Universiteit. Samen strijden ze op de Noordzee tegen 22 andere teams waarbij elk team op een klassiek zeilschip vaart. "Afhankelijk van de wind hopen we naar Engeland te zeilen!", zo laat Moon weten.

Moon vertelt: "De kick-off van dit Rees-seizoen is afgelopen 27 januari gegeven, daar hebben we te horen gekregen dat we weer zijn gekoppeld aan het klassieke zeilschip de Oban! De Haringlogger van schipper Olaf, uit Kampen. Dit prachtige schip is gebouwd in 1905 voor de haringvangst op de Oostzee en in 1984 omgebouwd tot charterschip". De vloot van 19 klassieke zeilschepen verzamelt zich in het eerste weekend van april in de Rotterdamse Veerhaven. Die zondag wordt er een open dag georganiseerd, waar onder andere deze mooie schepen bekeken kunnen worden.

Op maandag 3 april zal het startsein gegeven worden voor de Veerhaven, waarna het team richting het open water van de Noordzee zal vertrekken, hopelijk naar Engeland. Uiteindelijk zullen alle schepen op 9 april weer via IJmuiden naar Amsterdam varen. Hier zal uiteindelijk de winnaar van de Race of the Classics 2017 bekend gemaakt worden. "Naast de klassieke zeilvaart besteedt ons team ook aandacht aan een eigen koers, namelijk 'Sailing Towards Sustanability'. We zijn actief bezig met de voorbereidingen voor Rees. Daar hoort een feestje bij, maar veel andere zaken zijn nog veel belangrijker. We willen namelijk goed gekleed en met genoeg eten de Noordzee op." Daarvoor is het team op zoek naar sponsoren, financieel maar ook in natura. Al met al is het niet alleen maar voor het plezier, maar steken ze er ook veel van op, zeilervaring, organisatorische kennis, nieuwe mensen ontmoeten en noem maar op. "Maar dit is pas het begin! Door alle activiteiten die we nog gaan ondernemen, groeien we als team en zijn we helemaal klaar voor de week op zee. Ik kijk er enorm naar uit om het ruime sop te kiezen en daarbij een fantastische week te beleven op de Oban. Hopelijk slepen we mooie prijzen in de wacht!", vertelt Moon enthousiast.

Het team ziet een ieder graag terug op de open dag op 1 april in de Veerhaven te Rotterdam. Voor meer informatie, of om het team te volgen, kan men de website of Facebookpagina raadplegen. Mocht men interesse hebben om een naam te verbinden aan ons team, dan zijn er verschillende mogelijkheden, hiervoor kan men contact opnemen via het e-mailadres.


teamwageningenuniversiteit.nl

teamwageningen@gmail.com

Beeld van Race of the Classics 2016. Foto: PR