Toneelgroep Heelweg is september begonnen met instuderen. Foto: PR
Toneelgroep Heelweg is september begonnen met instuderen. Foto: PR Foto:

Opvoering 'Parochie in de Peel' in Heelweg

HEELWEG - 'Parochie in de Peel' is de titel van het blijspel dat toneelgroep Heelweg op zaterdag 25 maart vanaf 19.30 uur op de planken brengt, in het Buurtschapshuus in Heelweg. In september van het vorig jaar begon de groep met het instuderen van het blijspel, dat gebaseerd is op de luchtige roman van Toon Kortooms.

De Peel is ook het decor van dit blijspel. Mariaveen ligt door de ontginning tussen sloten, kanalen en vaartjes. Om zich te verplaatsen moeten de bewoners gebruik maken van gammele vlotjes, waarmee zij zichzelf naar de overkant van het water moet trekken. Dit is niet zonder risico. De dokter uit Deurne redt het vaak niet om op tijd bij zijn patiƫnten te komen. Pater Jan is door zijn meerdere op missie gestuurd, naar Mariaveen, om de zieke pastoor te vervangen. Hij heeft het er niet gemakkelijk. Hij ziet het als zijn taak om er voor te zorgen dat er een brug en een dokter komen in Mariaveen. Zal hem dat lukken?

De kaartjes kosten 7,50 euro (kinderen tot 12 jaar 5 euro). Telefonisch, via de website of per e-mail kaartjes worden gereserveerd.


06-12046441

tgheelweg@gmail.com

www.toneelgroepheelweg.nl