Sven Holtman op een wankele boomstronk half boven 'de plas van Radstake'. Foto: PR
Sven Holtman op een wankele boomstronk half boven 'de plas van Radstake'. Foto: PR Foto:

Sven Holtman hoopt op deelname Expeditie Robinson

Nu ook onbekende Nederlanders in eilandstrijd

Door Jan Knoef

ZELHEM - Al sinds de eerste aflevering van 'Expeditie Robinson' is de 26-jarige Zelhemmer Sven Holtman fan van het TV-programma op RTL. Toen het bekend werd, dat er in de serie van 2017 naast BN'ers ook een viertal ON'ers (onbekende Nederlanders) mee mochten doen, bedacht hij zich geen seconde. Vanaf dat moment staat zijn leven in het teken van deelname aan het programma. Helaas voor hem is hij niet de enige, die mee wil doen. Inmiddels hebben zich meer dan duizend ON'ers gemeld om in aanmerking te komen voor een plek in de Expeditie van dit jaar.

RTL gaat via een selectieprocedure uiteindelijk vier kandidaten kiezen. De eerste stap is dat de deelnemers zichzelf moeten presenteren in een eigen filmpje. Al die filmpjes zijn terug te vinden op de website www.expeditierobinson.nl, waar nu iedereen de filmpjes kan 'liken' om hun favoriete kandidaat te steunen.

Filmpjes liken om favoriete kandidaat te steunen

De vijftig kandidaten met de meeste 'likes' op hun filmpje worden, samen met vijfitg door RTL uitgekozen kandidaten, uitgenodigd voor een castingweekend. Uiteindelijk worden dan de vier ON'ers geselecteerd, die in de komende zomer met twaalf `BN'ers en het productieteam van RTL meegaan naar een idyllisch eiland om daar om de titel te strijden.

Het eiland mag dan idyllisch zijn, de omstandigheden zullen zwaar zijn, want de kandidaten zijn op zichzelf aangewezen en de verzorging zal minimaal zijn. In twee groepen moeten vervolgens opdrachten worden uitgevoerd, waarbij van de verliezende ploeg steeds een teamlid afvalt. Als de helft is afgevallen en naar huis is, worden de overgebleven kandidaten samengevoegd tot één groep en wordt het een individuele strijd, waarbij uiteindelijk een winnaar overblijft.

Sven droomt natuurlijk van een finaleplaats, maar is realist genoeg om te beseffen dat de kans op deelname al niet zo groot is, laat staan het halen van de finale. Enthousiast heeft hij de eerste stap gezet.

Het filmpje van Sven Holtman is terug te vinden door op de website Sven's naam in te voeren of voor 'Zelhem' te kiezen. Dit stemmen kan tot maandag 20 maart. Door als dorps/streekgenoten massaal zijn filmpje te 'liken' kunnen we Sven helpen bij de eerste stap om zijn droom waar te maken. Wellicht komt hij dan in de top vijftig en wordt hij uitgenodigd voor het castingweekeinde. Haalt hij die top niet, dan mag hij nog hopen dat zijn filmpje door het productieteam wordt uitgekozen.

Sven ziet de uitdaging wel zitten. "Als motorcrosser beschik ik over een goede conditie, die ik daarnaast nog verbeter door regelmatig te fitnessen bij Aerofitt. Daarbij ben ik wel een doorzetter, die graag tot het gaatje gaat." Hij ziet dan ook niet op tegen de primitieve omstandigheden en uitputtingsaanslagen op zijn conditie, waaraan hij zal worden blootgesteld. "Laat ze maar komen, ik ben er klaar voor", meldt hij zelfverzekerd. De pose voor de foto op een wankele boomstronk half boven 'de plas van Radstake' is dan ook geen enkel probleem.