Groepsfoto van de deelnemende ondernemers bij Keuken van Hackfort. Foto: IVN Gelderland
Groepsfoto van de deelnemende ondernemers bij Keuken van Hackfort. Foto: IVN Gelderland Foto:

Recreatieondernemers enthousiast van start met 'Gastheer van het Landschap'

BRONCKHORST - Donderdagmiddag 9 maart kwamen recreatie-, horeca- en agrarisch ondernemers in de toeristische sector bijeen voor de eerste trainingsmiddag van het IVN programma Gastheer van het Landschap. De Keuken van Hackfort vormde het inspirerende decor voor deze middag, die in het teken stond van elkaar en het landschap van gemeente Bronckhorst beter te leren kennen. "Door je eigen landschap goed te leren kennen en door samen te werken met andere recreatie- en horecaondernemers, kunnen we ons gebied nog beter op de kaart zetten en trots worden op onze prachtige omgeving", opende wethouder Jan Engels van de gemeente Bronckhorst.

Ondernemers hebben tijdens deze eerste bijeenkomst al een aantal inspirerende weetjes en verhalen van het landschap waarin zij ondernemen meegekregen van Gerard Doornbos van IVN Noord-Midden Achterhoek en van Sander Nijhuis van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Zij namen de negentien ondernemers in vogelvlucht mee door de ontstaansgeschiedenis van het landschap. "Als je snapt hoe de bodem in elkaar zit, snap je ook de rest". En dat bleek, want aan de hand van de grondsoorten werd duidelijk waarom de spreiding en samenstelling van het landschap in de regio is zoals we ze nu kennen.
Het IVN programma Gastheer van het Landschap draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers uit de gemeente Bronckhorst. "Ik kom er achter nog erg weinig van mijn leefomgeving te weten en het is interessant om mede-ondernemers te leren kennen. Eindelijk heb ik mijn buurman ontmoet!" concludeerde een van de deelnemers.


ivngastheervanhetlandschap.nl