Afbeelding

Stichting Diva Dichtbij blijft groeien en verhuist naar graansilo in Wehl

WEHL - Al 10 jaar treden de Diva’s én Divo’s van stichting Diva Dichtbij op voor mensen die zelf niet meer naar het theater kunnen. Door deze muzikale ontmoetingen ervaren mensen het plezier van aandacht en verbinding van mens tot mens. Aanstaande zondag 12 maart bestaat de stichting officieel tien jaar. Met tien diva’s en twee divo’s in dienst en meer dan 500 optredens per jaar groeit de diva uit haar jasje. Tijd voor een nieuw kantoor. In de graansilo in Wehl heeft Diva Dichtbij de perfecte nieuwe werkplek gevonden.

Naast haar 10-jarige jubileum en de verhuizing is Diva Dichtbij ook druk met het crowdfunden van een cd. Bij crowdfunden geven veel mensen een bedrag en maken zo gezamenlijk de cd mogelijk. Als dank voor hun donatie kunnen mensen een tegenprestatie uitzoeken, zoals het bijwonen van een optreden of ze krijgen de cd zodra deze af is. In twee weken tijd is de helft van het benodigde bedrag al binnengehaald. Tijdens een speciaal benefietconcert in het kader van haar tienjarig bestaan, in november 2017, zal de cd gepresenteerd worden. Mits er natuurlijk voldoende geld via het crowdfunding project bij elkaar is gebracht. Geïnteresseerden kunnen doneren via www.voordekunst.nl/projecten/5403-cd-diva-dichtbij.

Optredens van Diva Dichtbij vinden plaats in de huiskamer van het verpleeghuis, op een kamer of aan de rand van iemands bed. De combinatie van professionele zang met oprechte aandacht maken optredens van Diva Dichtbij tot bijzondere, veelal emotionele, gebeurtenissen met warme interactie. Het repertoire varieert van prachtige klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers.


Informatiemiddag over levensloopbestendig wonen

HENGELO – Senioren die willen weten of hun woning op de toekomst voorbereid is, die van plan zijn de komende jaren met veel plezier te blijven wonen waar ze wonen, ook straks als zij misschien minder goed ter been zijn, kunnen naar de informatiemiddag van KBO Hengelo komen.

Door nu alvast na te denken over oplossingen en aanpassingen in hun huis, kunnen senioren wellicht comfortabel en tot op hoge leeftijd veilig thuis blijven wonen. Technologie vindt steeds beter de weg in huis door slimme oplossingen. Veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol.

De heer Martijn Engelen van Zlim Thuis komt op woensdag 22 maart ons wegwijs maken in de diverse mogelijkheden. Deze middag wordt gehouden in Hotel Leemreis, Spalstraat 40 in Hengelo. Aanvang 14.00 uur. KBO Hengelo nodigt alle senioren in Bronckhorst van harte uit deze leerzame middag te bezoeken.

Optredens vinden plaats in de huiskamer of aan de rand van iemands bed. Foto: PR