Roes en Beunk (nr. 7) waren vanaf de start oppermachtig in Lochem. Foto: Albert Schreuder
Roes en Beunk (nr. 7) waren vanaf de start oppermachtig in Lochem. Foto: Albert Schreuder

Willemsen en Hermans in tweede manche op stoom bij ONK Zijspan

Roes/Beunk oppermachtig in NK Zijspan

LOCHEM - De ouverture van het motorcross-seizoen was traditiegetrouw in Lochem en met veel toeschouwers en deelnemers was dat een groot succes. De dagzege in de eerste wedstrijd om de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) Zijspan was voor het duo Bax/Musset. De Achterhoekers Willemsen en Hermans beheersten de tweede manche door de eerste en tweede plaats te bemachtigen. De eerste race om het NK Zijspan was een succes voor Bjorn Roes en Peter Beunk die beide manches op hun naam wisten te schrijven.

Willemsen/Bax tweede in dagklassement
De kopstart in de eerste manche was voor de Belg Van Daele met de wereldkampioen Van den Bogaart in de bak. Halverwege namen Bax/Musset de kop over en zij maakten hun favorietenrol waar door onbedreigd als winnaar over de finish te gaan voor Van Daele/Van den Bogaart en verrassend Veldman/Van der Putten.

Voor de Achterhoekers was er in de eerste manche weinig succes weggelegd. Willemsen/Bax kwamen na een goede start vast te zitten en vielen terug naar de achtste plaats. Hermans/van Gaalen en Van Werven/Van der Putten haalden de finish niet door pech. In de tweede manche was het eerst vooral een mooie strijd tussen Willemsen/Bax en Bax/Musset die beurtelings de kop namen.

Weinig succes Achterhoekers eerste manche

Na een aanval op de leiderspositie kwamen Bax/Musset ten val en wisten Koen Hermans en Kenny van Gaalen hen te passeren. Daarmee manoeuvreerden ze zich knap naar de tweede plaats. Na de tegenvaller in de eerste manche zal dat de Hengeloƫr zelfvertrouwen geven voor het komende seizoen. In deze manche eindigden Van Werven/Van der Putten als achtste.
De dagzege ging naar Bax/Musset voor Willemsen/Bax, de combinaties waar we in 2017 zeker meer van zullen vernemen!

Dagklassement
1. Bax/Musset 91 pnt
2. Willemsen/Bax 83
3. Van Daele/v.d. Bogaart 80
4. Veldman/v.d. Putten 79
5. Santermans/Daiders 74
6. Wilkinson/Chamberlain 68
7. Visscher/Visscher 65
8. Brown/Millar 63
17. Hermans/v. Gaalen 45
23. v.Werven/v.d. Putten 33

Roes/Beunk winnen eerste NK Zijspanwedstrijd
In Lochem vond ook de eerste race voor het NK Zijspan plaats met 38 deelnemende combinaties. Voor de gelegenheid waren Bjorn Roes en Peter Beunk weer bij elkaar gekomen en daar kregen ze geen spijt van. Al in de tijdtraining waren ze ruim sneller dan de rest. Ook in beide manches waren ze oppermachtig. In de eerste manche voor Sesink/Bijenhof, in de tweede voor Schreurs/Suselbeek.
Of Roes/Beunk ook samen rijden bij de volgende NK Zijspan in Varsseveld en de wedstrijden daarna is nog niet bekend, maar deze overwinning smaakt vast naar meer!
Dagklassement:
1. Roes/Beunk 200 pnt
2. Schreurs/Suselbeek 178
3. Wisselink/Robben 175
4. Sesink/Bijenhof 174

De volgende wedstrijd voor zowel het ONK Zijspan als NK Zijspan is opnieuw in de Achterhoek: op zondag 19 maart in Varsseveld.