Kinderen maken kennis met diverse buitensporten. Foto: Karin ten Heggeler
Kinderen maken kennis met diverse buitensporten. Foto: Karin ten Heggeler Foto:

Enthousiaste kinderen tijdens sportdag Zelhem

Ledenwerving en samenwerking door sportkaart

ZELHEM - Een mooie afwisseling op de velden van ZSV Zelos tijdens de krokusvakantie. Voor de kinderen uit Zelhem en omstreken stond woensdag 1 maart de sportdag op het programma. Door de vrijwillige inzet van leden van korfbalvereniging SEV Zelos, voetbalvereniging ZSV Zelos en survivalvereniging Jan in 't Touw konden de kinderen kennismaken met deze leuke buitensporten. Tijdens de gezamenlijke warming-up door Beweeg Wijs en aftrap door wethouder Jan Engels regende het nog een beetje, maar dat maakte het enthousiasme niet minder.

Ruim 130 kinderen gingen daarna in groepen naar de verschillende velden om met de verschillende sporten aan de slag te gaan. Onder begeleiding van de vele vrijwilligers, ouders en Beweeg Wijs trainers werden de activiteiten aangeboden. Van makkelijke oefeningen tot samenwerken in de groep. Spelenderwijs werden de sporten geïntroduceerd door de enthousiaste leden van de clubs. Tussen de middag werden de kinderen gastvrij ontvangen in de kantine van Zelos en werden zij getrakteerd op een gezonde lunch mede mogelijk gemaakt door Coop Supermarkt.

Buiten konden de kinderen tevens kennismaken met de Leef Wijs kraam. Hier konden ze allerlei gezonde smoothies proberen. Ze konden zelf aangeven wat de ingrediënten moesten worden maar er stonden ook allerlei verschillende smoothies klaar om te proeven. Ook was er de mogelijkheid om via een spel een bidon te winnen. De bidon staat in het kader van de Achterhoekse Waterweek welke van 20 tot en met 26 maart gehouden wordt. Na de middag stonden de partijtjes van de verschillende groepen tegen elkaar op het programma. Zelfs de ouders sporten mee om het team van hun zoon/dochter in winnende positie te brengen!

Sportkaart
De sportdag is de eerste kennismaking met deze sporten, het vervolg hierop is de sportkaart. Korfbalvereniging S.E.V. Zelhem heeft het idee geïnitieerd om een sportkaart te ontwikkelen voor Zelhem. Doel van deze sportkaart is om, door de inzet van de sportkaart en samenwerking tussen verschillende sportverenigingen, een effectieve en duurzame ledenwervingscampagne voor de jeugd in Zelhem ontwikkelen.

De gemeente Bronckhorst staat achter dit plan en Beweeg Wijs is gevraagd om hierin een coördinerende taak te vervullen. Door middel van deze sportkaart willen de samenwerkingspartners de koppeling leggen tussen de school, de wijk en de sportverenigingen en (nog) meer samenwerking tussen de clubs realiseren.

Dit alles om een zo veilig mogelijk klimaat te scheppen rondom sport en bewegen.