De de werkploeg van de Hamove is bekend als de Crew. Foto: Henk Teerink
De de werkploeg van de Hamove is bekend als de Crew. Foto: Henk Teerink

Hamove Crew, de werkploeg van HAMOVE

HENGELO - Naast het bestuur bestaat motorvereniging Hamove maar liefst uit negen commissies. Deze commissies zijn elk verantwoordelijk voor hun eigen afdeling en organiseren vele evenementen zoals onder andere de wegrace, offroad, club crossen, toertochten en veteranenrally. Naast deze afdelingen beschikt de vereniging over een eigen fanatieke werkploeg, genaamd 'Crew'.

De Crew staat onder leiding van Jarno Wormgoor en Herbert Knoef en ondersteunt alle commissies bij het opbouwen van de evenementen. Denk bijvoorbeeld aan alle voorbereidingen die getroffen moeten worden voor het ombouwen van een openbare weg naar een echt stratencircuit voor de jaarlijkse wegraces. De dagen na het evenement dient wederom ook alles weer netjes opgeruimd te worden. Naast bovengenoemde activiteiten is de Crew ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de molen en bijgebouwen, het onderhoud aan de verschillende percelen, de grond die de Hamove bezit en het onderhoud aan het rijdend materieel. Het bestuur is daarom ook zeer blij met al het werk dat deze Crew elk jaar weer verzet.

In dit jubileumjaar, het is namelijk vijftig jaar geleden dat er voor het eerst een wegrace georganiseerd werd op de Varsselring, heeft het bestuur gemeend iets speciaal te doen om hen hiervoor extra te bedanken. Afgelopen dinsdag heeft de gehele crew een speciaal t-shirt ontvangen uit handen van voorzitter Fred Versteege. Zoals iedereen heeft kunnen lezen wordt er veel werk verzet en daar zijn vele handen voor nodig. Hulp kunnen ze daarom dan ook altijd gebruiken. De vaste avond van de Crew is dinsdagavond. Wie geïnteresseerd is, komt gerust een keer langs.

Filmavond
In 2016 is er weer veel gebeurd op motorsportgebied. Net als voorgaande jaren is dit in opdracht van de Hengelose auto & motorvereniging (Hamove) vastgelegd door Kreunen Multimedia. Op de filmavond, die donderdag 9 maart wordt georganiseerd voor leden en belangstellenden, worden beelden van het afgelopen jaar vertoond. Er komen spectaculaire beelden langs van de wegraces op de Varsselring, offroad, de Int. Hengelo Rally, clubcross, touring, klassiekers en tal van andere activiteiten van de leden in een apart Hamovaria bulletin. Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de rubriek 'uit de oude doos' niet. Met mooie films uit de historie van Hamove wordt het vast weer een gezellige filmavond die men niet mag missen. Voor ouderen prachtig om weer terug te zien, voor jongeren een mooie gelegenheid om te zien hoe het er vroeger aan toe ging.

De filmavond begint om 20.00 uur in café Marktzicht/zaal Wolbrink te Hengelo, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree is gratis evenals de eerste kop koffie.