Veluwse Rock in Live@Ideaal. Foto: PR
Veluwse Rock in Live@Ideaal. Foto: PR

Ritn Ditn bij LIVE@IDEAAL

ZELHEM - Woensdagavond 8 maart staat de band 'Ritn Ditn' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentator van het programma.

De vier manen van de Veluwe, die de band Ritn Ditn vormen, proberen met opzwepend eigen werk, verweven met stampende covers, de kroeg, feesttent of andere locatie op z'n kop te zetten. Hun gezamenlijke passie voor Rock 'n Roll deed hen in 2010 besluiten een band op te richten. Al gauw werd hen duidelijk dat ze niets mooier vonden dan eigen teksten te schrijven in Veluws dialect. In combinatie met bekende covers bleek het een perfecte formule te zijn. Pompende beats, stampende baspartijen en mappende gitaren vormen de solide basis van deze Gelderse rock 'n roll machine. Voeg er een opzwepende zanglijn aan toe en je hebt het recept voor onvervalste Ritn Ditn rock 'n roll.

Inmiddels zijn er diverse zilveren schijfjes van Ritn Ditn verschenen. Het debuutalbum 'Hu He' (2012) is tot buiten de regio een begrip. Ook de cd-single 'Niekark 600' uit 2013, geschreven voor het 600-jarig bestaan van de stad Nijkerk, thuisbasis van Ritn Ditn, werd een succes. In mei 2016 kwam het tweede studio-album 'Onder De Duum' uit. In dezelfde maand werd het televisieprogramma 'Deurdonderen' van Omroep Gelderland & RTV Oost uitgezonden waar Ritn Ditn aan deel nam. Tijdens deze opnames werd het nummer 'Omdat iedereen ok vreten mot', geproduceerd door ex-Normaal gitarist Jan-Wilm Tolkamp uitgebracht.

In Ritn Ditn spelen Hans Hubers-drums, Wouter Bakker-zang, Frits Lozeman-bas en Edwin Elgersma-gitaar.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf ongeveer 19.45 uur via de website.


www.ideaal.org