Toertochten door Toerclub Keiaosers in de Achterhoek. Foto: Gerrit Bosman
Toertochten door Toerclub Keiaosers in de Achterhoek. Foto: Gerrit Bosman

Nieuwe opstaptochten Toerclub Keiaosers

KEIJENBORG - De winterse buien zijn net het land uit, maar de Keiaosers zijn met de organisatie van een aantal kennismakende opstaptochten, klaar voor het komende fietsseizoen op de weg.

In oktober is het ATB-seizoen van start gegaan met een fietsweekend in Winterberg. Na deelname aan diverse veldtoertochten, is het winterseizoen afgesloten met een gezellige boerenkooltocht en stamppotbuffet. Zondag 5 maart begint een groot aantal van de vijftig leden op de racefiets met de openingstocht van het wegseizoen. Tot oktober wordt er door de A-rijders, dit zijn de snellere jongens en de B-rijders, die het wat rustiger aandoen, afwisselend op zaterdagmiddag, zondagmorgen, woensdagavond en donderdagavond gefietst.

Komend seizoen
De club organiseert elke maand een GPS-tocht. Met de auto gaat het dan eerst naar Twente, het Rijk van Nijmegen of naar bijvoorbeeld Apeldoorn. Vervolgens fietst men dan van daaruit een mooie tocht met behulp van de GPS. Verder doen de leden geregeld mee aan uitdagende toertochten in binnen- en buitenland.

In Hengelo, Keijenborg en de Velswijk zijn er diverse toerfietsers die individueel rondrijden, maar fietsen in een groep is toch veel leuker. Wie nu denkt 'dat lijkt mij ook wel wat, gezellig met een groep gelijkgestemde fietsers door Achterhoek en omgeving fietsen', kan vrijblijvend meefietsen tijdens de opstaptochten met de B-rijders.

Met groep fietsers door Achterhoek en omgeving fietsen

Deze worden verreden op zondag 12 maart, dan gaat het richting Vragender (ongeveer zestig kilometer) en op zondag 26 maart richting Oeken (ongeveer zeventig kilometer). Halverwege wordt van een koffiepauze genoten. Gestart wordt om 9.00 uur bij Coens Tapperij in Keijenborg. Opgave is niet nodig, maar het dragen van een fietshelm is wel verplicht.


www.keiaosers.nl

Facebook.com/keiaosers