Afbeelding
Foto:

Opgroeien als enige horende in een doof gezin

HUMMELO - Op vrijdagavond 3 maart wordt het filmseizoen 2016-2017 van Filmhuis Hummelo afgesloten met de Franse hit La famille Bélier.

De film neemt je mee naar het Franse platteland, waar de familie Bélier woont. Vader, moeder en zoon zijn alle drie doof. Dochter Paula is de tolk van het gezin. Met zijn vieren runnen ze een boerderij en verkopen ze kaas op de plaatselijke markt. Paula is een pubermeisje op de middelbare school, die naast haar taak als familietolk met haar haar eigen leven in de knoop zit. Tijdens de zangles die zij volgt ontdekt haar zangleraar bij toeval haar zangtalent en geeft haar op voor een belangrijke auditie voor een zangschool in Parijs. Maar kan Paula wel weg, is ze niet onmisbaar voor het gezin, en durft ze eigenlijk wel naar Parijs?

De activiteitencommissie van Dorpshuis Hummelo organiseert in de wintermaanden filmavonden onder de noemer 'Filmhuis Hummelo'. De films beginnen om 20:30 uur en om 20:00 uur gaat de deur open. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de Spar en gewoon aan de deur. Reserveren kan ook via e-mail.

bestellen@dorpshuishummelo.nl