Alle vier begonnen ze in 1992 bij het koor. Foto: PR
Alle vier begonnen ze in 1992 bij het koor. Foto: PR Foto:

Samen honderd jaar lid van het koor

Vier koorleden worden in zonnetje gezet

ZELHEM - Vier koorleden van het Zelhems mannenkoor werden de afgelopen tijd in het zonnetje gezet.

Samen zijn zij 100 jaar lid van het koor. Bennie Harmsen, Hans Hendriksen, Bob Jansma en Wim Klanderman begonnen alle vier in 1992 met hun zangcarrière bij het Zelhems Mannenkoor. Al op de nieuwjaarsbijeenkomst werden twee leden toegesproken en gehuldigd.

De voorzitter sprak zijn waardering uit voor hetgeen deze leden voor het koor betekend hebben en nog betekenen. Door omstandigheden waren de andere twee niet aanwezig, maar ontvingen vervolgens later op een repetitie hun deel van waardering.

Op de repetitie van 23 februari waren ze alle vier weer aanwezig en was het dus tevens een geschikt moment voor een foto.

Op Internationale Vrouwendag organiseert Vrouwen van Nu een avond met thema: 'Stop geweld tegen vrouwen'

HUMMELO, KEPPEL EN DREMPT - Woensdag 8 maart zijn ter gelegenheid van de internationale vrouwendag alle vrouwen uitgenodigd een avond bij te wonen in de IJsselhoeve, Eekstraat 15 in Doesburg. Stichting Moviera houdt dan een lezing met het thema 'Stop geweld tegen vrouwen'. Deze avond wordt georganiseerd door de Vrouwen van Nu (VvN) en begint om 19.45 uur (inloop 19.15 uur). Alle vrouwen zijn welkom, dus ook niet-leden. Entreeprijs inclusief koffie of thee bedraagt 2,50 euro.

Vrouwen van Nu (VvN) afdeling Hummelo, Keppel en Drempt heeft besloten dit jaar de internationale vrouwendag onder de aandacht te brengen. Alle vrouwen zijn uitgenodigd op woensdag 8 maart 2017. Dan organiseert VvN een avondvullend programma met het thema "Stop geweld tegen vrouwen". Deze avond zal worden verzorgd door Stichting Moviera met een lezing, presentatie en discussie. Ook zullen twee actrices bepaalde situaties naspelen.

Moviera biedt informatie, hulp, advies, opvang en begeleiding aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Volgens Stichting Moviera komt huiselijk geweld in alle lagen van de bevolking voor en kent geen kleur. Een op de vijf mensen krijgt er in zijn/haar leven mee te maken. Maar geweld is nooit normaal!
VvN afdeling Hummelo, Keppel en Drempt telt op het ogenblik 134 leden. Het jaarprogramma biedt een 15-tal avonden en middagen met de meest gevarieerde thema's. Alvorens lid te worden zijn geïnteresseerde vrouwen van harte welkom twee avonden bij te wonen ter kennismaking met VvN. Binnen de afdeling zijn er ook een aantal interessegroepen zoals een culturele kring, leeskringen, een tuin-, handwerk-, fiets-, kook- en wandelclub.

Meer informatie
Voor inlichtingen over VvN, neem een kijkje op de website of neem telefonisch contact op met voorzitter Christiane Bolli.

Voorzitter Christiane Bolli: 06 – 36182157

www.vrouwenvannu.nl/hummelokeppeldrempt

Soepactie De Eendracht Hummelo

HUMMELO - Op zaterdag 4 maart 2017 zal muziekvereniging De Eendracht weer haar jaarlijkse soepactie houden.

Op die dag zullen de muzikanten op pad gaan en de inwoners van de voormalige gemeente Hummelo en Keppel aan huis de gelegenheid bieden overheerlijke tomaten- of erwtensoep te kopen (3 euro per blik van 800 milliliter). Dit zal plaatsvinden tussen 10.00 uur en circa 12.30 uur.

Daarnaast is er gelegenheid om vanaf 10.00 uur op de parkeerplaats van basisschool De Woordhof in Hummelo zelf soep af te halen.

Uiteraard komt de opbrengst volledig ten goede aan de vereniging.