Sportdag aftrap tweede ronde 'Sportkaart Zelhem'

ZELHEM - Op woensdag 1 maart, middenin de krokusvakantie, organiseert Beweeg Wijs, samen met korfbalvereniging SEV Zelhem, voetbalvereniging ZSV Zelos en survivalvereniging Jan in 't Touw een sportdag op het complex van Sportpark Pluimerskamp. De dag begint om 10.00 uur. De Sportdag Zelhem is de aftrap van de tweede ronde 'Sportkaart Zelhem'.

Tijdens deze dag kunnen alle kinderen van groep 3 tot en met 8 uit (de omgeving van) Zelhem op een sportieve manier verder kennis maken met de drie verenigingen. De clubs verzorgen een deel van de instructies van de trainingen volgens de methodiek Beweeg Wijs, zoals die ook op school wordt gehanteerd. Alle kinderen kunnen op hun eigen niveau deelnemen aan sport, spel en bewegen. De trainers van de verenigingen hebben hiervoor een speciale bijeenkomst gevolgd van Beweeg Wijs.

Om 10.00 uur opent wethouder Jan Engels van Sport en Cultuur de dag. Na een swingende warming-up starten alle activiteiten met de verschillende sportverenigingen. Rond het middaguur krijg je van de organisatie een gezonde lunch en dan gaan we tot ongeveer 14.00 uur door.

Aan het einde van de sportdag kunnen de kinderen zich opgeven voor een tweede ronde gratis kennismakingslessen bij de drie sportverenigingen. Om 14.00 uur is het programma afgelopen.

Op alle scholen in Zelhem en omstreken zijn flyers uitgedeeld in de klas. Het strookje onderaan deze flyer kunnen leerlingen invullen en inleveren in de klas. Bij slechte weersomstandigheden wordt uitgeweken naar Sporthal De Pol.

Opgave en informatie
Voor opgave of meer informatie: rieke@beweegwijs.nl of 06 – 44 65 86 30. Via twitteraccount @BW_Zelhem is alle informatie ook te volgen.