Een goed gevulde deel met vliegvissers bij Visdorado de Kool. Foto: PR
Een goed gevulde deel met vliegvissers bij Visdorado de Kool. Foto: PR Foto:

Liefhebbers genieten van lezing over vliegvissen

HEELWEG - Voor een goed gevulde deel met vliegvissers bij Visdorado de Kool heeft Jan van den Boogaard woensdagavond 1 februari bij Vliegvisvereniging Heelweg voor leden en niet leden een lezing gegeven over vliegvissen in bergbeekjes in Oostenrijk.

Van den Boogaard die lid is van de redactieraad van het prachtige blad 'De Nederlandse Vliegvisser' en heeft ook deel uitgemaakt van de Autorenrat van het Duitse blad 'Der Fliegenfischer'. Hij is een bekwaam en zeer ervaren vliegvisser en een enorme Oostenrijk fan.

Van den Boogaard heeft inmiddels al op vijfendertig verschillende plekken in Oostenrijk gevist en er al bijna vijftig weken vliegvissend doorgebracht. Dankzij zijn altijd meereizende echtgenote kon hij een enorme hoeveelheid prachtige foto's en video's van zijn vliegvisavonturen laten zien. In zijn lezing nam Van den Boogaard de aanwezigen mee naar de mooiste stekjes in Oostenrijk.

Verder werd er ook veel aandacht besteed aan het insectenleven in zijn favoriete beken, aan vliegvistechnieken en -tactieken, het 'lezen' van water, het gedrag van forellen en vlagzalmen, aan veiligheid in en bij het water en de beste vistijden. Kortom, een zeer interessante avond voor alle Achterhoekse vliegvissers.