De jubilarissen werden tijdens de jaarvergadering in het zonnetje gezet. Foto: PR
De jubilarissen werden tijdens de jaarvergadering in het zonnetje gezet. Foto: PR Foto:

Jubilarissen Vrouwen van Nu
Hummelo, Keppel en Drempt

Hummelo, Keppel en Drempt – Dinsdag 24 januari werd de jaarvergadering van de Vrouwen van Nu Hummelo, Keppel en Drempt gehouden.

Naast de gebruikelijke agendapunten werden jubilarissen in het zonnetje gezet: (op de foto van links naar rechts) Dineke Derksen, Jos Mourik (zittend) allebei maar liefst 50 jaar lid, Lenie Weykamp en Jo Folmer allebei 25 jaar lid.

Twee jubilarissen waren niet aanwezig, te weten Aantje Timmer (25 jaar lid) en Diny Janssen (40 jaar lid). Allen kregen een bloemetje.


Joris Nieuwenhuis oppermachtig op WK veldrijden

BIELES/ZELHEM - Veldrijder Joris Nieuwenhuis (20) uit Zelhem is de nieuwe wereldkampioen bij de beloften (onder 23 jaar). Op zondag 29 januari pakte hij in het Luxemburgse Bieles de regenboogtrui.

Door Luuk Stam

Als topfavoriet stond hij aan de start en als wereldkampioen kwam hij over de finish. De 20-jarige Joris Nieuwenhuis maakte op zondag 29 januari alle verwachtingen waar. De Zelhemmer - die eerder dit seizoen het klassement om de Wereldbeker won - was op het Wereldkampioenschap veldrijden in het Luxemburgse Bieles oppermachtig. Hij finishte met anderhalve minuut voorsprong op zijn concurrenten.

Nieuwenhuis leek op voorhand de meeste tegenstand te kunnen verwachten van de Belgische uittredend wereldkampioen Eli Iserbyt en zijn landgenoot Quinten Hermans. Beiden kwamen op het door de dooi zeer lastige Luxemburgse parcours echter totaal niet in het stuk voor. Het leidde ertoe dat Nieuwenhuis na afloop samen met de zeer verrassende Spanjaard Felipe Orts en de Nederlander Sieben Wouters het podium mocht betreden.

Wereldkampioen bij de beloften onder 23 jaar

Zij reden hun wedstrijd ver achter de ongenaakbare Zelhemmer. Die ging er al in de eerste van zeven ronden definitief vandoor. Aanvankelijk kon de Deen Simon Andreassen nog volgen, maar hij moest het achterwiel van Nieuwenhuis al snel lossen en viel ver terug in de wedstrijd.

Het Zelhemse toptalent stuurde zijn crossfiets vervolgens met ogenschijnlijk speels gemak door de Luxemburgse modder naar zijn eerste wereldtitel. Nieuwenhuis liet voor de camera's van de Belgische televisie weten heel blij te zijn met de bijbehorende regenboogtrui. En het lastige rondje beviel hem wel. "Ik houd van gladde en technische parcoursen", vertelde hij. "Ik voelde me vanaf de start heel goed en heb mijn eigen race gereden." Voor zijn grote voorsprong had de man die geregeld traint op het Hengelse Zand een simpele verklaring: "Ik heb gewoon zo hard mogelijk gefietst."

De Zelhemmer bleef daarnaast vrij van de materiaalpech die later op de dag een grote rol speelde in de strijd om de regenboogtrui bij de elite mannen. Doordat scherpe stenen in de ondergrond vrij kwamen te liggen, ontstond hier een ware regen van lekke banden. Zo reed de Nederlandse topfavoriet Mathieu van der Poel vier keer lek waardoor hij niet verder kwam dan een tweede plaats. De wereldtitel bij de elite ging naar de Belg Wout van Aert.