De heer Gert Lenselink, 60 jaar lid en benoemd tot erelid en mevrouw Truus Teunissen, 40 jaar lid. Foto: PR
De heer Gert Lenselink, 60 jaar lid en benoemd tot erelid en mevrouw Truus Teunissen, 40 jaar lid. Foto: PR

Gert Lenselink en Truus Teunissen gehuldigd

HENGELO - Tijdens de jaarvergadering van de Christelijke Zangvereniging Looft den Heer werden twee leden gehuldigd voor hun langjarig lidmaatschap en werd melding gedaan van de beëindiging van de vereniging. De vergadering werd geopend door de oud-voorzitter Antoon Scholten die alle aanwezigen de beste wensen voor het nieuwe jaar toesprak en ook de verdere agenda afwerkte.

Secretaresse Silvia Jolink las de notulen van de vorige jaarvergadering en daarna het zeer uitgebreide jaarverslag over het afgelopen jaar waarin de zeer succesvolle uitvoering van de Paascantate The Crucifixion, het overlijden van het erelid mevrouw Harmsen, de contactavond met het Keijenborgs mannenkoor, de optredens in het Slingeland ziekenhuis en verzorgingshuis De Bleijke een prominente plaats kregen. Met een hartelijk applaus werd ze beloond voor haar jaarverslag.

Penningmeester Dicky Harmsen meldde in haar verslag van een klein nadelig saldo over 2016, maar sprak verder van een redelijk gezonde financiële positie. Bij monde van de kascommissie Geert Hiddink en Jaap Jolink werd de penningmeester decharge verleend voor haar werkzaamheden. De verschillende commissies deden hierna verslag van hun bevindingen.

Het volgende punt van de agenda was hoe de toekomst van het koor er uit zou gaan zien. Tijdens ingelaste ledenvergadering op 31 oktober 2016 kwam het bestuur met de vraag aan de leden of de vereniging nog de nodige leefbaarheid bezat. De leeftijdsopbouw van het koor, de nodige leden die hun vertrek aankondigden en een aantal leden die vertrokken waren, alsook de financiële situatie hiervan, waren punten die besproken werden. De conclusie was dat het zo bijna niet verder kon.

Onvoldoende leden zorgen voor beëindiging vereniging

Er waren vele pogingen ondernomen om nieuwe leden te werven, maar deze zijn alle niet geslaagd. Besloten werd om in het jaar 2017, het 110-jarig bestaan van 'Looft den Heer', met een jubileum-afscheidsconcert af te sluiten. Volgens de statuten van de vereniging dienen 2/3 van de aanwezige leden met dit besluit in te stemmen en dit werd aan de leden gevraagd door middel van handopsteken, wat gebeurde. Alle leden vonden het bijzonder spijtig dit besluit te moeten nemen, maar er was geen andere oplossing. Dirigente Gerrie v.d. Horst werd dank gebracht voor de enthousiaste manier om met het koor veel goede optredens te bereiken in de dertien jaar dat ze aan 'Looft den Heer' verbonden is. Terecht werd zij in de bloemen gezet.

Een heel belangrijk punt van de agenda was de huldiging van twee trouwe leden. Truus Teunissen, die veertig jaar lid was en Gert Lenselink die de zestig jaar heeft volgemaakt. Beiden werden toegesproken door het bestuur en hartelijk bedankt voor het trouwe lidmaatschap en onder groot applaus ontvingen beide bloemen en een fraai sculptuur. Tevens werd Gert Lenselink tot erelid benoemd.
Het programma voor 2017 wordt volledig afgestemd op het jubileum-afscheidsconcert dat op zaterdag 24 juni gegeven zal worden in de Remigiuskerk te Hengelo Gld, waarvoor de te zingen nummers worden uitgezocht uit de vele liederen die het koor in de loop der jaren heeft gezongen.

Na de rondvraag waar geen bijzonderheden naar voren kwamen, werd deze gedenkwaardige vergadering afgesloten en werd een Nieuwjaarsborrel aangeboden.