Ware schoonheid zit van binnen. Foto: PR
Ware schoonheid zit van binnen. Foto: PR Foto:

Ware Schoonheid bij Zanglust Drempt

Musical speciaal voor jubileum geschreven

DREMPT - Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van Zanglust wordt door de eigen toneelgroep de musical 'Ware schoonheid zit van binnen' op de planken gezet. Deze musical is speciaal voor Zanglust geschreven door Ruud van Ling en is dan ook nergens anders te zien. Uitvoering vrijdag 17 en zaterdag 18 februari aanvang 19:30 uur en op zondag 19 februari aanvang 14:00 uur in het Dorpshuis te Drempt.

De groep bracht al eerder met veel succes musicals van deze schrijver voor het voetlicht. De groep bestaat momenteel uit 13 spelers en voor ieder is een rol geschreven. Het stuk bestaat uit 4 bedrijven die elk hun eigen decor hebben. Dus ook de decorploeg heeft de handen vol. De regie is in handen van Herman Haan; de muzikale leiding ligt bij Wim Polman.

Verhaal
Het boerenbedrijf is vandaag de dag nagenoeg uitgestorven vandaar dat schoondochter Adelé en haar vriendin Sandra besluiten om de boerderij "de Waere Schoonheit" om te bouwen tot een wellnesscentrum. Dat heeft uiteraard heel wat voeten in aarde.

Tijdens de verbouwing ontdekt men een verborgen kelder en krijgt het spreekwoord 'ware schoonheid zit van binnen' ineens een heel andere betekenis. Ondanks allerlei strubbelingen is de verbouwing op tijd klaar. Maar wie is nou die speciale gast die de opening komt verrichten? Het verhaal, aangevuld met maar liefst achttien liedjes, staat garant voor een leuke avond/middag waarbij u zelf ook nog mee kunt zingen.

De toegangsprijs is 10 euro. Kaarten reserveren kan via de website of het telefoonnummer.

www.zanglustdrempt.nl

0314-653853


Brabantse Middag bij Café De Tol

ZELHEM - Er lijkt maar geen eind te komen aan de muzikale activiteiten bij Café De Tol in de Wittebrink. Naast alle bands die in de afgelopen maanden succesvol op de zondagmiddagen hebben opgetreden, is het op zondag 29 januari de beurt aan een drietal Brabantse artiesten om het bekende muziekcafé in de Wittebrink bij Zelhem op de kop te zetten. José Sep, Tommy Lips en Hans Merkx Meer zullen het podium betreden.

José Sep is een spontane zangeres die met haar frisse en sprankelende persoonlijkheid, helder stemgeluid en krachtige uitstraling weet een groot publiek te boeien. Zij stond in haar muzikale loopbaan al op tal van podia in onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Portugal en Turkije. Regelmatig is zij in de studio te vinden als sessiezangeres en verzorgde zij voorprogramma's als solozangeres op het podium bij bekende Nederlandse en Vlaamse artiesten.

Tommy Lips weet met zijn aanstekelijke en vrolijke muziek iedere kroeg in feeststemming te krijgen. Na het uitbrengen van zijn eerste single 'Rotzooi' is zijn carrière niet stil blijven staan, en heeft hij de single's 'Hart in Brand', 'Alleen met jou', 'Jij bent het mooiste', 'Hé kom Eloise', 'Zing nog een liedje' & 'Kom maar in m'n armen' uitgebracht.

Hans Merkx uit Baarle Nassau loopt ook al heel wat jaartjes mee en is een graag geziene zanger die met zijn aparte wijze van zingen iedereen weet te verrassen. Hans Merkx is, zo lijkt het althans, de uitvinder van de Toonladdertriller. Muziek is, voor de gros van de maatschappij, vooral succesvol wanneer deze voorspelbaar is. Iedere keer dat er een logische volgende toonhoogte aankomt pakt Hans die JUIST niet. Met zijn single 'Het licht in mijn hart' wist Hans alle liefhebbers van het Nederlandstalige lied volledig te verrassen. Naast zijn eigen nummers zingt Hans ook covers van onder andere Neil Diamond.

Al met al een prachtige setting voor wederom een gezellige muzikale middag/avond. Aanvang om 16.00 uur, entreeprijs 5 euro.


Informatieve Vogelmarkt Vogelvreugd

ZELHEM - Vogelvereniging Vogelvreugd Zelhem organiseert weer een vogelmarkt. Dit vindt plaats op zaterdag 4 februari 2017 van 10.00 tot 12.00 uur in de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem.

Heeft u nog eigen kweekvogels over of wilt u in het voorjaar de volière weer aanvullen met nieuwe soorten vogels, dan is dit een mooie gelegenheid. Ook als u zelf vogels wilt verkopen, kom dan naar de vogelmarkt. Er is tevens een opkoper aanwezig. Als u iets wilt weten over het houden en kweken van diverse soorten parkieten, kanaries, cultuur en tropische vogels is deze morgen zeer geschikt en kunt u terecht bij een van de leden van Vogelvreugd Zelhem. Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Voor inlichtingen kunt u bellen met Han Peppelman.

Peppelman: 0314-625577