Dash verliest van Set Up Ootmarsum

VORDEN - Zaterdag stond voor de dames van het Vordense Dash de thuiswedstrijd tegen Set Up op het programma. Ranglijst-technisch gezien de nummer 3 tegen de nummer 4, een strijd op gelijkwaardig niveau.

De Vordense formatie begon goed aan de wedstrijd. De eerste set was met goed gestructureerd spel en duidelijke afspraken vanaf het eerste moment in handen van de thuisploeg. Set Up deed goed mee, maar kon door de druk van Dash niet een echte vuist maken. Met 25-20 was de eerste set binnen voor de thuisploeg.

De tweede set kende in eerste instantie eenzelfde verloop al maakte Dash iets meer fouten dan de set daarvoor. Set Up werd minder onder druk gezet en liet zien dat ze inderdaad een gelijkwaardige tegenstander waren. De bezoekers namen zelfs brutaal een voorsprong van 5-11 waarop Dash trainer Tjarko Muis in een time-out moest vluchten. Dash rechtte de rug en knokte zich knap terug tot 15-15 en 18-18. Daarna nam Set Up het initiatief weer over en kwam op een 20-23 voorsprong. Dash probeerde opnieuw veerkracht te tonen, maar na teruggekomen te zijn tot 22-23 zette Set Up haar dadendrang om in een 22-25 setwinst waardoor de wedstrijd weer een gelijke stand kende 1-1.
De derde set had Dash constant een comfortabele voorsprong, maar na 17-13 ontstond er onrust en werden afspraken niet goed nagekomen. Set Up kreeg de kans om zich terug te knokken. Op 21-21 waren de dames uit Ootmarsum langszij gekomen en lag de strijd weer helemaal open. Het lukte Dash niet om deze kanteling te voorkomen en met 23-25 was de derde set een prooi voor Set Up en keek Dash tegen een 1-2 achterstand aan.
De vierde set was het verzet gebroken aan Vordense zijde. Waar Set Up vrijuit en creatiever ging volleyballen, ging Dash steeds meer uit het eigen systeem volleyballen. De foutenlast schoot omhoog en binnen de kortste keren keken de Vordense dames tegen een achterstand van 0-5 aan. Via een snelle time out probeerde Muis zijn team weer op de rails te krijgen en toen het scorebord 8-8 aangaf leek dat gelukt te zijn. Niets bleek minder waar. Set Up ging door waar het mee begonnen was en Dash verviel in steeds minder structuur en meer fouten. Via 9-15 en 15-22 sleepte Set Up de vierde set met 16-25 naar zich toe en dus een 1-3 nederlaag voor de volleybalsters van Dash.

De Vordense dames krijgen aanstaande zaterdag de kans de plek in de top 5 te handhaven wanneer ze op bezoek gaan in Lemelerveld Dash speelt daar om 19.00 uur in sporthal Heidepark tegen de Bevers.

Vorden 1 neemt punten mee uit de Betuwe

Het 1e elftal van v.v. Vorden heeft in de 2e klas I haar verste uitwedstrijd met het behalen van drie punten gepaard laten gaan. In Beneden-Leeuwen (vlak voor Tiel) werd de plaatselijke trots Leones met 0-2 verslagen en konden de deze middag in het oranje gestoken vordenaren zeer tevreden zijn met de score. Voor het eerst dit seizoen werd achterin 'de nul' gehouden en scoorde middenvelder Koen Oosterhuis alweer zijn vierde treffer van dit seizoen. Ook topscorer en spits Frank Hiddink kwam door een benutte penalty op vier doelpunten dit seizoen en bracht zijn totaal in Vorden 1 op 73.

In de eerste helft was het twee keer Daan Horstman die met een prima voorzet een gevaarlijke situatie voor het doel van Leones creëerde. In de 7e minuut bracht hij met zijn linkerbeen Tom Klein Kranenberg in stelling maar zijn inzet ging net naast. In de 35e minuut was Daan uitgeweken naar de rechterkant en ook tot zijn stomme verbazing kreeg hij alle tijd en ruimte om in te draaien, de bal goed te leggen en met rechts een prima voorzet af te leveren. Vanaf een meter of tien verwerkte Tom Klein Kranenberg met de binnenkant van de voet deze voorzet, maar de bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant was ook Leones in de 1e helft een aantal keren gevaarlijk, waarbij Robin Verstege ondanks een schouderkwetsuur toch prima handelend op kon treden.
In de tweede helft drong Vorden iets meer aan en was het spel ook iets nauwkeuriger dan in de 1e helft. Roy Böhmer kwam in het veld voor de 19-jarige Sven Mulder en vanaf dat moment durfde het middenveld met Roy in de punt naar achteren met Koen en Gijs nog meer naar voren te spelen. Het was dan ook niet toevallig dat juist Koen Oosterhuis in de 65e minuut een diepe bal in het 16-metergebied met een sliding en het puntje van de schoen tot doelpunt kon verwerken. Het was alweer het vierde doelpunt van Koen dit seizoen en toen in de 85e minuut de goed invallende 19-jarige Guido Beerning een passeeractie in het 16-metergebied gevolgd zag worden met een overtreding en een penalty was de wedstrijd helemaal beslist. Frank Hiddink maakte de 0-2 en zag zijn ploeg met 13 uit 9 keurig naar de 6e plaats stijgen. Komende zondag speelt Vorden 1 thuis tegen DVC'26 uit Didam.