Wethouder Anton Peppelman van de gemeente Bronckhorst heeft vrijdag 24 november het Buurtlabel aan de Beeklaan in Wichmond onthuld. Foto: PR
Wethouder Anton Peppelman van de gemeente Bronckhorst heeft vrijdag 24 november het Buurtlabel aan de Beeklaan in Wichmond onthuld. Foto: PR

Iedereen veilig over straat in
Wichmondse Beeklaan

WICHMOND – Wethouder Antoon Peppelman van de gemeente Bronckhorst heeft vrijdag 24 november het Buurtlabel aan de Beeklaan in Wichmond onthuld. De initiatiefnemers onder leiding van Ilona Wassink hebben samen met Theo Rutgers van Veilig Verkeer Gelderland de Intentieverklaring Buurtlabel Veilig Verkeer ondertekend.

In een met ballonnen, posters en vlaggetjes versierde Beeklaan was vrijdag de officiële bijeenkomst voor de ondertekening van de Intentieverklaring Buurtlabel VVN. Onder het genot van een kopje koffie en chocolademelk voor de kinderen kwamen de gasten bijeen op het grasveldje aan de Beeklaan. Onder toeziend oog van veel Wichmondse bewoners, klein en groot, (wijk)agenten, vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland district Gelderland en Dorpsbelang Wichmond-Vierakker, heeft wethouder Peppelman het Buurtlabel VVN onthuld. Antoon Peppelman is onder andere wethouder van zorg en welzijn. Hieronder valt ook 'jeugd': en daar draait het vooral om verkeersveiligheid. De kwetsbare jeugd die graag op straat speelt en veilig over straat moet kunnen gaan. De wethouder benadrukte vooral ook de bewustwording van ieders rol in het verkeer. En dat laatste is wat de bewoners van de Beeklaan willen bereiken. 'Wees je bewust dat 30 kilometer de max is', is dan ook het motto van de bewoners.

Na de ondertekening van de verklaring en onthulling van het bord deed Theo Rutgers nog een snelheidsmeting met de lasergun. Deze gun kan al vanaf een kilometer afstand de snelheid meten. Een laanbewoner die enigszins verlaat bij de bijeenkomst aankwam, werd door de wijkagent 'aangesproken'. Hij reed te hard (36 kilometer) de straat in. De kinderen stonden klaar met hun groene of rode smileybordjes: 'dank u' of 'te hard'. De ballonnen blijven nog hangen en op maandag staan de afvalbakken met de 30 kilometer stickers weer aan de weg.
Dorpsbelang Wichmond-Vierakker heeft geld beschikbaar gesteld voor een spandoek. En een buurtbewoner heeft er een fraai raamwerk omheen gemaakt. De bedoeling is dat het doek steeds op een andere plek in de straat of het dorp komt te staan. Op 13 juni 2018, de Landelijke Buitenspeeldag, zal de Beeklaan een grote actie organiseren. "Tot dat moment stimuleren we de weggebruikers op verschillende manieren om zich aan de snelheid te houden", aldus de initiatiefnemers. De bewoners van de Beeklaan kijken terug op een geslaagde eerste actie.

De kinderen stonden klaar met hun groene of rode smileybordjes: 'dank u' of 'te hard'. Foto: PR