Vorden 1 ontmoette voor het eerst Orion uit Nijmegen. Foto: PR
Vorden 1 ontmoette voor het eerst Orion uit Nijmegen. Foto: PR Foto:

Vorden 1 behaalt verdienstelijk punt in Nijmegen

VORDEN - En wederom ontmoette Vorden 1 een tegenstander waar in de historie nog nooit eerder tegen gevoetbald is. In de laatste jaren hebben SML, VDZ, Germania, Rood-Wit, Leones, WAVV, Union, SPERO, BVC'02 en Quick Nijmegen al de degens voor het eerst gekruist met v.v. Vorden en afgelopen zondag werd Orion uit Nijmegen aan dit rijtje toegevoegd. Het is sowieso al een best tripje naar Nijmegen, maar zondag werd het helemaal een klus om op het fraaie sportpark in Nijmegen te komen, want de stad stond volledig in het teken van de 'zevenheuvelenloop'. Toch lukte het Vorden om deze reis succesvol te volbrengen en met een verdiend punt (2-2) weer richting Vorden te reizen.

Het was even puzzelen voor trainer Michel Feukkink, want door de afwezigheid van Siebren Bijenhof, Roy Böhmer en Ate Barendsen moest hij toch het één en ander aanpassen in zijn opstelling. Doordat ook Bas Abbink en Frank Hiddink twijfelgevallen waren, werd op het laatste moment de basis-11 nog gewijzigd en konden zowel Sven Mulder als Guido Beernink als 19-jarige eerstejaars seniorspeler aan de aftrap verschijnen.

Het was vanaf de eerste minuut een open wedstrijd waarbij aan beide kanten een groot aantal kansen werd gecreëerd en daardoor een aantrekkelijk schouwspel kende, ondanks dat het door de onrust ook wel eens technisch minder goed verliep. Vorden 1 kreeg via de linkerkant twee goede mogelijkheden, waarbij in eerste instantie Daan Horstman de achterlijn kon halen en in tweede instantie Koen Oosterhuis goed werd gepositioneerd door Sam Abbink maar zijn vervolg werd door Guido Beernink en Tom klein Kranenberg niet omgezet in een doelpunt. In het laatste half uur van de eerste helft waren de betere kansen voor Orion maar de één werd nog fraaier gemist dan de andere. Met het hoofd, met een schot, een intikker, via combinaties in de zestien; op alle manier kreeg Orion de kans om de openingstreffer te produceren, maar het lukte maar niet om het scorebord in werking te zetten. Vorden 1 deed dit echter wel en in de 43ste minuut was het Tom klein Kranenberg die met een slimme pass Daan Horstman alleen voor de keeper zette en deze scoorde beheerst de 0-1.

In de tweede helft kreeg Vorden direct twee enorme kansen, waarvan Gijs van der Veen er een miste en Tom klein Kranenberg er ééntje heel fraai maakte: 0-2. Inmiddels was Orion doorgegaan met hetgeen waar zij in de eerste helft mee waren gestopt, namelijk het missen van kansen, want zelfs van vijf meter afstand kregen zij het voor elkaar om de bal in de vangnetten te schieten.

Toch werd het alsnog 2-1 toen via een fraaie kopbal in de 61ste minuut de stand op 2-1 werd gebracht. Vanaf dat moment speelde Orion va-banque en drong het enorm aan om de gelijkmaker te scoren. In de tegenstoot kreeg Vorden nog een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar Daan Horstman stuitte op de doelman uit Nijmegen. Na vele zestien meter situaties, cornerballen en vrije trappen te hebben overleefd, leek het erop dat Vorden met drie punten terug zou keren uit Nijmegen,. Maar in de 88ste minuut viel toch nog de gelijkmaker, toen in de rebound al vallend een speler van Orion de bal tegen de touwen aan schoot.

Al met al een verdiend punt in een aantrekkelijke open wedstrijd, waarbij naast de twee jonkies Sven en Guido ook de 18-jarige JO19-1 speler Anne Hezemans speelminuten kreeg en zijn debuut mocht maken als invaller.

Dash toont veerkracht in lastig uitduel

VORDEN - Zaterdagmiddag 14.30 uur in Zwolle stond de wedstrijd tussen Vc Zwolle en Dash Vorden op het programma. Dash staat bij aanvang vijfde op de ranglijst en het jonge en talentvolle Zwolle bezet de laatste plaats, zei het met een wedstrijd minder gespeeld dan de teams daarboven.

Het team uit Vorden was duidelijk nog niet warm gedraaid in de eerste set. Met vijftien onnodige fouten waarvan tien directe passfouten was het extreem moeilijk volleyballen voor de dames van Dash. Zwolle, dat zelf een half uur eerder op het veld was begonnen met een halve training, waren duidelijk beter gewend en konden vrijuit spelen. Met 25-15 was de eerste set voor Zwolle. De tweede set liep de foutenlast iets terug. Via 13-17 en 15-19 leek de wedstrijd te gaan kantelen in Vordens voordeel. Ondanks de kansen voor Dash om de set in hun voordeel te beslissen ging deze, door een paar kleine fouten onverwacht toch nog met 25-23 naar de thuisploeg. Dash liet zich echter niet uit het veld slaan en met gericht servicewerk werd het Zwolle lastig gemaakt het gewenste aanvalsspel te spelen en met overtuiging pakte Dash de derde set met 18-25.

De vierde set zette Dash de ingezette lijn door. In een mum van tijd stond het 9-17 in het voordeel van de bezoekers uit Vorden. Maar plotseling kwam Dash weer onder druk te staan door een serie goede services aan Zwolse zijde. Ondanks een time-out en enkele wissels lukte het Dash niet om de Zwolse opmars te stuiten dat via 17-17 en 20-20 weer volledig meedeed in de set. Op dat moment vond Dash het genoeg. De goed geplaatste services zorgden weer voor problemen bij Zwolle en via 20-25 werd de vijfde set bereikt. Dash trainer Muis vroeg zijn speelsters die vijfde set overtuigend binnen te slepen en zo geschiedde. Via 3-8 en 6-12 maakte Dash duidelijk niet meer te willen buigen en sleepte met 8-15 de verdiende overwinning over de streep.

Muis was na afloop niet ontevreden. "We hebben niet echt ons spel lekker kunnen spelen vandaag, maar we hebben een mooie veerkracht laten zien." De uit Zwolle afkomstige trainer was wel kritisch op zichzelf. "Ik had eerder de tactiek moeten aanpassen, dan hadden we mogelijk de tweede set ook gepakt.". Desondanks een overwinning voor het team en drie punten gingen mee terug naar Vorden. Dash stijgt door de vijfde overwinning van dit seizoen naar een mooie derde plek op de ranglijst (overigens wel met een wedstrijd meer gespeeld heeft dan de teams die onder en boven ze staan).

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 4 Springendal-Set-Up op het programma om 18.00 uur.

Ratti kon niet voldoende kansen

KRANENBURG - Afgelopen zondag moest Ratti tegen de dames uit Tubbergen. Met een wedstrijd minder en een punt meer beloofde dit een spannende wedstrijd te worden.

Direct in de tweede minuut had Marieke al een grote kans maar ging helaas naast. Een paar minuten daarna kwam direct een tegen doelpunt, 0-1. De Ratti dames hervatten hun spel en bleven druk zetten. In de 27ste minuut kwam een speelster van TVC'28 één op één op de keepster, maar Lotte kwam goed uit waardoor het alleen een corner werd. In de 29ste minuut zette Els druk op de keepster waardoor de bal in de kluts raakte en bij Anna belandde. Anna gaf de bal voor, maar deze belandde in de handen van de keepster. Tien minuten later was het toch raak. Anna speelde zichzelf vrij en gaf een dieptepass aan Els die vervolgens de 1-1 kon binnen tikken. Net voor rust kreeg Ratti een vrije trap mee, deze werd genomen door Laura. De keepster was niet balvast en zo was de ruststand 2-1. Net als in de eerste helft was Ratti het meest aan balbezit. In de 65ste minuut had Ratti keepster Lotte nog een geweldige redding. Helaas zakte het spel van Ratti hierna in. In tien minuten tijd vielen vier doelpunten tegen en zo stonden de Ratti dames in één keer 5-2 achter. De dames probeerden nog kansen te creëren, maar het mocht helaas niet baten. Eindstand 5-2.

De eerstvolgende wedstrijd is op 3 december uit in Enschede.