Ratti JO15 met hun sponsor Frank Wissels. Foto: PR

Thijs van Amerongen wint in Oostenrijk

VORDEN – Thijs van Amerongen (31) heeft een mooie eerste plaats behaald bij zijn rentree in het veldrijden. In Stadl-Paura, Oostenrijk, was Van Amerongen afgelopen zondag de beste van het peloton. De man van RTV Vierakker-Wichmond kampte met een parasiet in zijn darmen en mocht enkele weken niet fietsen. Een zeer geslaagde rentree dus, voor de man uit Oldenzaal. Tweede werd de Belg Lander Loockx, Emil Hekele uit Tsjechië maakte het podium compleet. Thijs van Amerongen reageerde opgelucht: "Ik ben heel blij met deze overwinning, het gaat weer de goede kant op!"

Op donderdag 28 december wordt de vijftiende Rabobank Kasteelcross van Vorden verreden. Op het rondje door de bossen rondom Kasteel Vorden zullen alle categorieën in het veldrijden aan bod komen. Om 10.30 uur wordt er gestart met de categorie amateurs en sportklasse. Om 11.30 uur is het de beurt aan de mannen van de 40+ categorie. Vervolgens is er een gecombineerde wedstrijd van junioren en nieuwelingen die om respectievelijk 12.30 uur en 12.32 uur starten. Alle vrouwen verschijnen daarna aan de start om 13.30 uur. Dan is het namelijk de beurt aan de elite-, beloften-, amateurs-, junioren- en nieuwelingen vrouwen. Het spektakelstuk van de dag wordt bewaard voor het einde, de elite en beloften mannen rijden hun wedstrijd om 14.30 uur. Oud professional Eddy van IJzendoorn zal in deze categorie aan de start verschijnen. De leden van wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond zijn druk bezig het evenement voor te bereiden en sponsoren te vergaren.

Trainingspakken voor Ratti JO15

KRANENBURG - Ratti JO15-1 heeft zaterdag 18 november trainingspakken gekregen van de Wissels Groep uit Zutphen. Wissels is actief in infra, milieu, afval en transport. Namens het team heeft sponsor Frank Wissels als dank een mooie bos bloemen gekregen.

Eerste punten dames senioren

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uitwedstrijden op zaterdag 18 en zondag 19 november.

De heren 1 van Quintus moesten op zaterdagavond 18 november aantreden in Arnhem tegen de heren 2 van DFS. Het begin was voor de thuisploeg, dat al vroeg op een 5-1 voorsprong kwam. Door enkele perfect op maat gespeelde break-outs vanaf de keeper naar de linkerhoek kwam Quintus echter langszij. De Hengeloërs maakten de kansen beter af dan in voorgaande wedstrijden, en ook de strakke 6-0-dekking bleek een struikelblok voor de Arnhemmers. In de tweede helft kwam DFS langzaam terug in de wedstrijd, wat resulteerde in een spannender scoreverloop. Eindstand: 16-20.
Quintus E1 moest zondag de 19de tegen Huissen E1 spelen. Eerste helft ging best goed met een kleine voorsprong voor Quintus. De tweede helft werd er minder goed verdedigd waardoor Huissen kon scoren. Eindstand 10-7 voor Huissen. De wedstrijd van Quintus D1 in Duiven tegen Duiven D2 was niet best van Hengelose kant. Positief is de uitslag, het team won met 8-10. De B meiden mochten tegen OBW in Herwen. OBW kwam op voorsprong in de eerste helft. In de tweede helft pakte Quintus de voorsprong en wist deze ook vast te houden. Eindstand 4-7.
Heren 2 speelde zondag in Apeldoorn tegen Achilles 3. Quintus was overduidelijk de betere ploeg en bouwde dan ook al snel een comfortabele voorsprong op. Ruststand 7-15. Ook na rust had Achilles niet veel in de pap te brokkelen waardoor het een makkelijke middag werd voor Quintus. Eindstand 11-26. Het zou voor Heren B een zware wedstrijd worden tegen Borhave, wat met een half A-jeugdteam speelde. Toch was het begin goed, mede doordat Borhave veel mis schoot. Uiteindelijk een 32-13 nederlaag, maar complimenten voor de jongens dat ze zijn blijven handballen tot het eind.
De dames moesten uit tegen UGHV DS2. Vanaf het begin was Quintus zeer sterk. Mooie aanvallen werden ingezet, waarbij zowel de cirkel als de hoekspelers goed benut werden. Zo liep Quintus al snel uit. Dit werd ook voortgezet in de tweede helft. Een 12-22 overwinning voor Quintus, de punten konden eindelijk mee naar huis.

Op 26 november worden vier wedstrijden gespeeld. In Sporthal de Brink in Huissen om 11.00 uur de wedstrijd Huissen HV DB3 - Quintus DB1 en 14.20 uur Huissen HV HS3 - Quintus HS2. In Sporthal de Kamp is om 10.20 uur de wedstrijd Quintus DS1 - OBW DS4 en 11.30 uur Quintus HS1 - Duiven HS1.