Storm van Laake, Eke Smit en Jelmer Smid met hun held Piet Hein. Foto: PR
Storm van Laake, Eke Smit en Jelmer Smid met hun held Piet Hein. Foto: PR Foto:

Kinderen richten Heldenmuseum in

VORDEN - Wie is jouw held? De kinderen uit groep 7/8 van De Dorpsschool hebben hier goed over nagedacht. Want wat is een held? En waarom is juist déze persoon een held? Wat is er bijzonder aan deze held? Dit leverde een heel breed scala aan antwoorden op. De kinderen zochten belangrijke informatie op over hun held, maakten daar een presentatie bij en zochten spullen die met hun held te maken hadden.

Op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag werd dit alles gepresenteerd in een heus Heldenmuseum in de klas. Eerst brachten alle leerlingen van de school een bezoek aan het museum. Daarna mochten ouders, opa's , oma's en andere belangstellenden komen kijken, proeven en ruiken naar prachtige presentaties.
Zo konden we bijvoorbeeld leren over Einstein, Piet Hein, Aletta Jacobs, Ronaldinho, Lieke Martens en Michael Jackson. Er kon onder andere geproefd worden van eigengemaakte chocoladepillen (Aletta Jacobs), peperkoek (Piet Hein) en heuse gedroogde meelwormen ( meisje van Yde). Het Heldenmuseum bleek een schot in de roos, want alle drie middagen was er veel belangstelling.